De Sprookjeskoningin (8+)

Duda Paiva Company & Jong Nederlands Blazers Ensemble
26 jan
-
27 jan
Data & tickets
 • za 26 jan
  19:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest
 • zo 27 jan
  15:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest

Een eigentijdse sprookje met poppen en muziek om van te smullen.

Vorig seizoen was de voorstelling al in de theaters te zien en wegens groot succes wordt De Sprookjeskoningin opnieuw vertoond. Op de klanken van de ontroerend mooie muziek van Purcell, gespeeld door zeven muzikanten van het Jong Nederlands Blazers Ensemble, creëren de poppen van Duda Paiva Company een feestelijk, absurd komisch en soms sinister en duister universum. Titania en Oberon uit Shakespeare’s Midzomernachtsdroom doen er alles aan om de echte liefde te vinden en dit gaat gepaard met een hoop verwarring en misverstanden. Het verbluffende De Sprookjeskoningin geeft een eigentijdse twist aan dit aloude verhaal en laat kinderen en ouders schateren van plezier.

Cadance festival toont voor de 19e keer de actuele ontwikkelingen in het rijke Nederlandse danslandschap, met een programma dat niet minder dan 11 wereldpremières en 6 Nederlandse premières omvat. Van 25 januari t/m 9 februari delen aanstormende en toonaangevende dansmakers hun perspectief op de wereld met een breed publiek. Het festival opent met twee wereldpremières van prominente choreografen: Samir Calixto en Ryan Djojokarso.

Met het festivalthema New Stories vestigt CaDance deze editie de aandacht op de nieuwe verhalen die in de taal van het lichaam verteld worden; door makers van nu, aan het publiek van nu, over de wereld waarin we nu leven. Het festivalthema is ook volledig verweven in het populaire 4x4 dat het publiek meeneemt op een dansroute door Den Haag.

De Sprookjeskoninging (The Fairy Queen) was shown in theatres last season and returns following great acclaim. To the sounds of the beautifully moving music by Henry Purcell played by seven musicians from the Jong Nederlands Blazers Ensemble, the puppets of the Duda Paiva Company create a festive, absurdly comical, and sometimes dark and sinister universe. Titania and Oberon from Shakespeare’s A Midsummer Night’s Dream do what they can to find true love and this causes much confusion and misunderstanding. The astonishing De Sprookjeskoningin gives a contemporary twist to this age-old story and lets children and parents alike laugh out loud.

Credits

Concept Bart Schneemann, Duda Paiva
Regie Duda Paiva
Muziek Henry Purcell
Spel Francesca Lanza / Linde Schinkel, Ilija Surla, Alex Brouwer, Rick Zwart
Muzikanten David Mackor, Rosanne van Bers, Sophie Schreurs, Mateusz Pusiewicz, Hans de Munnik, Berend van Gurp, Daniel de Boer, Willem van Merwijk, Kim Kooiman

De Sprookjeskoningin is een coproductie van het Nederlands Blazers Ensemble en Duda Paiva Company en wordt financieel mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Gemeente Amersfoort.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie