W

Samir Calixto
25 jan
-
27 jan
 • vr 25 jan
  19:00 - 00:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest
 • za 26 jan
  21:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest
 • zo 27 jan
  20:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest

De Braziliaanse Samir Calixto maakte in de afgelopen jaren indruk met zijn compromisloze kruising van pure muzikaliteit en intense lichamelijkheid. Hij graaft net zo diep in de thematiek van zijn voorstellingen tot deze een tijdloze kwaliteit krijgen.

Overweldigende kruisbestuiving van dans, muziek en filosofie vol kracht, woede en kwetsbaarheid.

For English see below


W is het tweede deel van een tweeluik waarvoor Calixto zich laat inspireren door de filosofie van Nietzsche. Na het introverte en lyrische, door mannen gedanste M, maken in W vijf imponerende danseressen met meedogenloze fysieke inspanningen de kracht, woede en wellust voelbaar die in de mythes rond vrouwen zo nadrukkelijk aanwezig zijn. Op een hypnotiserend klankdecor waarin echo’s van Wagners Wesendonk liederen en Tristan en Isolde verwerkt zijn, brengen ze onze obsessieve zoektocht naar de waarheid voor het voetlicht. Ze pellen de lagen af tot alleen hun kwetsbaarheid en barbaarsheid nog te zien zijn.

Cadance festival toont voor de 19e keer de actuele ontwikkelingen in het rijke Nederlandse danslandschap, met een programma dat niet minder dan 11 wereldpremières en 6 Nederlandse premières omvat. Van 25 januari t/m 9 februari delen aanstormende en toonaangevende dansmakers hun perspectief op de wereld met een breed publiek. Het festival opent met twee wereldpremières van prominente choreografen: Samir Calixto en Ryan Djojokarso.

Met het festivalthema New Stories vestigt CaDance deze editie de aandacht op de nieuwe verhalen die in de taal van het lichaam verteld worden; door makers van nu, aan het publiek van nu, over de wereld waarin we nu leven. Het festivalthema is ook volledig verweven in het populaire 4x4 dat het publiek meeneemt op een dansroute door Den Haag.

"Zowel op het gebied van de liefde als de wraak zijn vrouwen veel wreder dan mannen." - Nietzsche

The Brazilian choreographer Samir Calixto has made quite an impression in recent years with his resolute cross between pure musicality and intense physicality. He digs deeply into the subject matter of his performances until they achieve a timeless quality. W is the second part of a two-part project for which Calixto found inspiration in Nietzsche’s philosophy. After the introverted and lyrical M, danced by men, W shows five impressive female dancers who make the power, anger and sensuality tangible so present in myths portraying women. To the accompaniment of a hypnotic soundscape that conjures up echoes of Wagner’s Wesendock Lieder and Tristan und Isolde, they portray our obsessive search for truth. They peel off many layers until only their vulnerability and barbarity can be seen.

Credits

concept & choreografie Samir Calixto
dans Camilla Montesi, Xanthe van Opstal, Aya Misaki, Sammie Hermans , Alice De Maio
lichtontwerp Pavla Béranova

W is een Korzo productie in coproductie met Scenario Pubblico (Catania) en wordt financieel mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds en De Versterking.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie