Hamār Sarnāmi Gānā

Stichting Societeit Tagore i.s.m gemeente Den Haag Hamār Sarnāmi Gānā
12 jan
19:30
  • za 12 jan
    19:30 - 23:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1
    Geweest

De Surinaams Hindoestaanse gemeenschap heeft bekende tekstschrijvers en componisten gekend. Enkele bekenden daarvan zijn Goeroedath Kallasing, Jagdies en Robby Oeditram, Shirley Sang A Jang, Rammurti Lachman, Th. Bikharie, Hafeezkhan Wagid Hosein, Soekhram (Sukky) Akkal, Romeo Dunk en Mohamed Sharief Ishaak.

Het levenslied als drijvende kracht achter integratie, tolerantie en samen leven in harmonie.

De composities en teksten werden breed gedragen door de gemeenschap omdat die veelal gerelateerd waren aan de eigen beleving van sociale, politieke, maatschappelijke en privé omstandigheden. De artistieke uitingen van de componisten, tekstschrijvers, arrangeurs en zangers waren uniek. Het was niet Indiaas meer maar een geheel eigen stijl.

Het was de Sarnami muziek, waarbij niet geschroomd werd om elementen uit de andere Surinaamse - niet perse hindoestaanse- stijlen mee te nemen. De verbinding van culturen kwam hier nadrukkelijk tot uiting in de muziek. Voor Surinaamse begrippen een zeer unieke ontwikkeling.

In het programma zullen de beste composities ooit, onder begeleiding van het Surili Orkest, ten gehore gebracht worden door de hedendaagse artiesten Angel Aruna, Suren Mahabali, Shivam Rajaram, Dennis Ponit, Shaheed Wagid Hosain, Faziel Wagid Hosain en Mr. Black

 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie