BOKKO the ultimate fusion

Karel van Laere & Vanja Rukavina
17 dec
20:30
 • ma 17 dec
  20:30 - 21:00
  Paradiso Melkweg Productiehuis
  Zaal 3, Den Haag
  Zaal 3
  Geweest

Het lijkt of iedereen zelf kan bepalen hoe hij op de invloed van de media reageert en haar kan gebruiken hoe hij wil. Maar gaandeweg raken de rollen omgedraaid en bepalen de media meer en meer ons gedrag. Met BOKKO the ultimate fusion vertalen Karel en Vanja dit fenomeen in een performance. Het publiek wordt overspoeld met een paradox van leegheid en fantasie. Explosief, snel en krachtig, net zoals de media met de mens communiceert.

BOKKO the ultimate fusion - Karel van Laere & Vanja Rukavina - Het Nationale Theater
BOKKO the ultimate fusion - Karel van Laere & Vanja Rukavina - Het Nationale Theater

Explosieve dansperformance met energieke muziek en videoanimaties

English text below

BOKKO the ultimate fusion is een explosieve dansperformance met energieke muziek en videoanimatie door Karel van Laere en Vanja Rukavina. Deze twee theatermakers zijn zo geïnteresseerd in de invloed van de Aziatische media op de realiteit dat ze besloten er een show over te maken.

Toen Karel en Vanja de BOKKO-dansvideo’s op YouTube zagen en de impact ervan realiseerden, wisten ze dat deze dans de vorm van hun show moest worden. Frame voor frame leerden zij zichzelf deze populaire Zuid-Koreaanse dans, zodat ze die als basis konden gebruiken.

Ze maakten nieuwe choreografieën en samen met nieuw gecomponeerde Aziatische discomuziek, video en Japanse manga creëerden zij een totaalervaring waar het publiek geen tijd heeft om adem te halen. Het interessante van de BOKKO is de combinatie van simpele, koddige bewegingen gecombineerd met spectaculaire arm- en beenbewegingen. Dit gegeven gebruiken zij gedurende de hele show. Het verhaal dat Karel en Vanja vertellen is leeg, maar door het te presenteren met grote gebaren laten ze de kracht van de media en de commercie zien.

BOKKO the ultimate fusion speelde de afgelopen jaren al meer dan 70 shows in binnen- en buitenland. Van China en Zuid-Korea tot Denemarken en Spanje, van de Parade tot Lowlands. Op 17 december is BOKKO the ultimate fusion te zien in Zaal 3 in Den Haag.

 

Programma

BOKKO begint om 20:30u en is om 21:00u afgelopen. Aansluitend is er een interview met de makers, Karel van Laere en Vanja Rukavina, over hun avonturen van de afgelopen vijf jaar.

An explosive dance performance with energetic music and video animation by Karel van Laere and Vanja Rukavina. These two theater makers are so intrigued by the influence of Asian media on reality, that they decided to make a show about it.

 

Time schedule

BOKKO starts at 20h30 and finishes at 21h00. Following the performance there is an interview with Karel van Laere and Vanja Rukavina, about their adventures of the past five years.

Recensies

"Met hun intelligente en uitgebalanceerde mix van technobeats, film en live performance kregen zij het publiek binnen een paar minuten aan hun voeten."
★★★★★ Theaterkrant

Credits

choreografie & video Karel van Laere & Vanja Rukavina
muziek DJ イアソン
video-assistentie Peter van Til
manga cartoons Mustayaki
dans Karel van Laere, Vanja Rukavina, Julia Mitomi, Cheroney Pelupessy, Sonja Lim
lichtontwerp Raoul Baeten
techniek Edwin Mol
eindregie Helena Muskens & Quirine Racké
dramaturgie Suzy Blok
producent Paradiso Melkweg Productiehuis & Dansmakers Amsterdam

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie