De Correspondent: Goede Gesprekken met Lex Bohlmeijer

De Correspondent & Het Nationale Theater
13 jan
-
26 mei
Data & tickets
 • zo 26 mei
  13:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • zo 13 jan
  13:00 - 14:30
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest
 • zo 10 mrt
  13:00 - 14:30
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest

Het journalistieke podium De Correspondent en Het Nationale Theater gaan samenwerken. Vanaf december worden er, in aanwezigheid van publiek, live podcastprogramma’s van De Correspondent gepresenteerd bij Het Nationale Theater. De gast op 10 maart is Saman Amini.

Onderdeel van:
De Correspondent live

Lex Bohlmeijer is correspondent goede gesprekken bij De Correspondent. In zijn podcast gaat hij in gesprek met mensen uit de politiek, kunsten, journalistiek en wetenschap, die een bijzonder en vaak onbekend verhaal hebben. Bohlmeijer: “Ik vind luisteren een wondermooi ding. Het wordt heel erg veronachtzaamd. We willen allemaal praten, praten, praten. Ik heb het idee dat ieder mens het fijn vindt om waargenomen te worden door iemand anders. Dat is een soort mensenrecht. Luisteren is een actieve bezigheid.” Bohlmeijer werkt sinds 1988 voor de radio als documentairemaker en presentator, onder andere bij het programma Casa Luna (NCRV) en bij Radio 4. Daarnaast schrijft hij teksten voor theater en is hij dramaturg.

De opnamen van Goede Gesprekken zijn in het donker, zodat de focus geheel op het luisteren ligt.

De gast op 10 maart is Saman Amini.
Saman Amini (Teheran, 1989) heeft zich sinds zijn afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht een plek verworven in de theater- en muziekwereld. Hij speelde en maakte theaterhits als Nobody Home, A Seat At The Table en Samenloop van Omstandigheden. Een belangrijke bron voor zijn werk zijn de ervaringen die hij met zich meedraagt van iemand die op elfjarige leeftijd naar Nederland kwam, zes jaar lang in asielzoekerscentra doorbracht en talloze mensen meemaakte die net als hij de "beide kanten van het hek" kennen.

Biografie
Saman speelde de hoofdrol in de film Sacred Defense die in 2014 in Los Angeles wordt gekroond tot de beste studentenfilm ter wereld. Ook is Saman onder andere te zien in de series Van God Los en De Fractie. Op het toneel schittert hij in Nobody Home waarin hij door theaterrecensent Loek Zonneveld wordt geprezen voor zijn spel en z’n zelfgeschreven liedjes. Met Paradiso Melkweg Productiehuis en zijn stichting Black Sheep Can Fly werkt hij aan zijn muzikale show.

Het Nationale Theater
Bij Het Nationale Theater was Saman onder andere te zien als ‘De Beer van ‘s Gravenhage’ in de bekroonde marathonvoorstelling The Nation (2017) onder regie van Eric de Vroedt. Onder zijn eigen stichting genaamd Black Sheep Can Fly, produceert Amini de voorstellingen A Seat at the Table en Samenloop van omstandigheden. In maart dit jaar publiceert hij op basis van die laatste zijn debuutroman.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie