De Correspondent: Goede Gesprekken met Lex Bohlmeijer

De Correspondent & Het Nationale Theater
26 mei
13:00
  • zo 26 mei
    13:00 - 14:30
    Theater aan het Spui, Den_Haag
    Zaal 2
    Geweest

Het journalistieke podium De Correspondent en Het Nationale Theater gaan samenwerken. Vanaf december worden er, in aanwezigheid van publiek, live podcastprogramma’s van De Correspondent gepresenteerd bij Het Nationale Theater. De gast op zondag 26 mei is psychiater Esther van Fenema.

Lex Bohlmeijer is correspondent goede gesprekken bij De Correspondent. In zijn podcast gaat hij in gesprek met mensen uit de politiek, kunsten, journalistiek en wetenschap, die een bijzonder en vaak onbekend verhaal hebben. Bohlmeijer: “Ik vind luisteren een wondermooi ding. Het wordt heel erg veronachtzaamd. We willen allemaal praten, praten, praten. Ik heb het idee dat ieder mens het fijn vindt om waargenomen te worden door iemand anders. Dat is een soort mensenrecht. Luisteren is een actieve bezigheid.” Bohlmeijer werkt sinds 1988 voor de radio als documentairemaker en presentator, onder andere bij het programma Casa Luna (NCRV) en bij Radio 4. Daarnaast schrijft hij teksten voor theater en is hij dramaturg.

De opnamen van Goede Gesprekken zijn in het donker, zodat de focus geheel op het luisteren ligt.
 
Over Esther van Fenema
Esther van Fenema (1970) is een dubbeltalent. Ze is psychiater, was verbonden aan het Universitair Medisch Centrum in Leiden en ze is tegelijk ook professioneel musicus. Ze treedt op als violiste met kamermuziek ensembles. Ze richtte in Leiden de Muziekpoli op: voor musici die vanwege psychische klachten niet meer functioneren.
Daar schreef ze ook een boek over: Het ontstemde brein, dat vorig jaar uitkwam.
 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie