De Poeziebar

Zaal 3 & Crossing Border
13 mrt
20:30
 • wo 13 mrt
  20:30 - 21:30
  Zaal 3, Den_Haag
  Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A
  Geweest

De Poezieboys, dat zijn Jos Nargy en Joep Hendrikx. Samen met muzikant Bas Prins brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op de legendarische avond in 1966 van Simon Vinkenoog in Carré. Het doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

Tijdens deze editie van De Poeziebar is een gebarentolk aanwezig voor doven in het kader van HNT Onbeperkt. Bent u doof en lijkt het u leuk om hierbij te zijn? Geeft u zichzelf dan op via onbeperkt@hnt.nl.

 

De dichters

Elke editie van de Poeziebar hebben we andere dichters op de bühne staan. Vanavond staan de volgende dichters op het programma:

 • Delphine Lecompte

 • Edna Azulay

 • Martin Rombouts

 • Daniël Vis

 • Helena Hoogenkamp

 • Mystery Guest

 

Over De Poezieboys 

In 1966 komen op uitnodiging van Simon Vinkenoog handenvol dichters bijeen in Carré. Hun maaltijd: een halve kip en een joint. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht Carré. Jos Nargy en Joep Hendrikx vragen zich af waarom een dergelijke avond tegenwoordig haast ondenkbaar lijkt. De poëzie verdient beter vinden zij; En ze richtten de Poezieboys op.

 

Jos en Joep maakten voorstellingen die onder andere te zien waren op theaterfestival de Parade en in verschillende theaters. Ook organiseerden ze poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richten ze de Poeziebar (voorheen de 'Poezieclub') op. Samen met muzikant Bas Prins brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op die ene legendarische avond in Carré. En natuurlijk met als doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

 

Delphine Lecompte op de Nacht van de Poëzie 2018

 

Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

Onderdeel van:
De Poeziebar

Poëzie met een gebarentolk

Deze editie van De Poeziebar wordt toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden door een gebarentolk. Wilt u hiervan gebruik maken of kent u iemand die dit leuk zou vinden? Stuur dan een e-mail naar onbeperkt@hnt.nl. Dan weten wij op hoeveel mensen wij kunnen rekenen.

Credits

beeld poezieboys Neeltje de Vries 
met De Poeziebar
met dank aan Zaal 3 & Crossing Border Festival

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie