Heroes - A tribute to women

Igor Vrebac
25 apr
20:30
 • do 25 apr
  20:30 - 21:30
  Non-spoken
  Zaal 3, Den_Haag
  Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A
  Geweest

English text below

Hoe sterk kan een vrouw zijn zonder haar kracht te verliezen? In deze fysieke voorstelling wordt korte metten gemaakt met verwachtingspatronen rondom vrouwelijkheid. HEROES is daarom een ode aan de vrouw, de heldin die gezien mag worden in al haar glorie.

Bosnisch-Nederlands theatermaker Igor Vrebac onderzoekt met drie vrouwelijke performers de onvermoeibaarheid van het vrouwenlichaam. Ze laten zich opzwepen door de stuwende beats van componist Tonny Nobel en testen het uithoudingsvermogen van zowel zichzelf als het publiek.

 

HEROES is de eerste productie onder het dak van Vrebac’s stichting. Het is na Macho Macho (winnaar van de Dioraphte Amsterdam Fringe 2016 award) en TRÆNS (selectie Nederlandse Dansdagen 2018) het sluitstuk van een drieluik waarin hij zijn persoonlijke verhouding tot, en perceptie op het mannelijke en het vrouwelijke gedrag onderzoekt. Dit keer neemt hij de wondere wereld van vrouwelijke bodybuilders onder de loep.

 

Deze voorstelling is geheel woordloos en dus verstaanbaar voor allen.

En ode aan de vrouw, de heldin

English text: Heroes - A tribute to women

How strong can a woman be without losing her strength? In this physical performance, we break with patterns of expectation around femininity. HEROES is therefore an ode to woman, the heroine who can be seen in all her glory.

 

This is a non-spoken performance.

Recensies

 "Gouden dansvloer voor beukende vrouwenlichamen"
Theaterkrant

Credits

maker Igor Vrebac
performers Inbal Abir, Nina Fokker, Nicole Geertruida
music Tonny Nobel

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie