Friday Night Unlimited

Winternachten festival 2019
18 jan
20:00
 • vr 18 jan
  20:00 - 01:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Theater aan het Spui
  Geweest

Doe inspiratie op tijdens de vier sfeervolle, winterse dagen van het internationale literatuurfestival Winternachten! Laat u meevoeren door schrijvers, dichters, spoken word en films uit de hele wereld. Zij nodigen uit tot dieper nadenken over de grote vragen van onze tijd. Ze nemen u mee in hun wereld van fictie, verhalen en gedichten.

Beleef interviews over boeken; gesprekken over het festivalthema en andere actuele onderwerpen; voordrachten van nieuw geschreven teksten; filmvertoningen en muziek! Per avond kiest u uit bijna dertig programma’s op zeven podia in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Alle programma’s duren circa 30 tot 60 minuten en zijn 50-50 Nederlands of Engels gesproken.

Meer zalen, meer films
In samenwerking met Filmhuis Den Haag vergroot Winternachten festival op vrijdag- en zaterdagavond het filmaanbod en het aantal podia. In Studio A, Zaal 1 en 2 van Filmhuis Den Haag kunt u genieten van films met een inleiding en/of nagesprek, en in het Filmhuiscafé vertellen schrijvers over het ‘Boek van hun leven’. Zaal 1 en 2 van Theater aan het Spui bieden optredens van schrijvers en dichters; in de theaterfoyer dragen leerlingen gedichten voor in ‘Spot on Young Poets’ en biedt de Van Stockum-festivalshop een met zorg gekozen aanbod boeken, dichtbundels en signeersessies.

 

Tickets voor vrijdag- of zaterdagavond
Met uw Friday- of Saturday Night Unlimited-ticket heeft u de betreffende avond toegang tot alle festivalprogramma’s en -optredens in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. In het Filmhuis zijn het café en Studio A vrij toegankelijk. Heeft u geen Friday of Saturday Night Unlimited-ticket? Dan kunt u vanaf eind november via de website van Filmhuis Den Haag losse kaarten kopen voor de Winternachten-programma’s in de filmhuiszalen 1 en 2.

 

Verwacht in Friday Night Unlimited:

 • Zeven binnen- en buitenlandse schrijvers en dichters dragen elk een nieuw geschreven tekst voor geïnspireerd op het festivalthema ‘Who Wants to Live Forever’.
 • 1-op-1 interviews met schrijvers Jennifer Clement (Nicaragua), over haar roman Het land van de vrouwen, en Leni Zumas (Verenigde Staten, over haar roman Rode klok). Engelstalig
 • Adam Zagajewski, eminent dichter en essayist uit Polen, draagt voor uit eigen werk. Vervolgens gaan Ramayana-deskundige Arshia Sattar uit India en de Nederlandse schrijver en filosoof Joke Hermsen in gesprek over het verlangen naar eeuwig leven. Engelstalig
 • Romancier Auke Hulst brengt een ode aan Philip K. Dick, sf-scriptauteur van o.a. Blade Runner.
 • Onze toekomstige verhouding tot robots en techniek besproken door de Amerikaanse schrijver en wetenschapper Mark O’Connell (De mensmachine, 2017) en schrijver en journalist Hanna Bervoets (Ivanov, 2017). Engelstalig
 • Zes jonge, opkomende dichters dragen het resultaat voor van een dichtopdracht door het festival. In ‘Artificial Ignorance’ geven de dichters, geïnspireerd door het festivalthema ‘Who Wants to Live Forever’, hun poëtische visies op kunstmatige intelligentie.
 • Een speciale editie van het Filmhuisprogramma Hoe lees ik een film? Korte films die aansluiten bij het thema ‘Who wants to live forever?’ worden ingeleid en besproken met het publiek door Lidewijde Paris van De Leesambassade.

 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie