Saturday Night Unlimited

Winternachten festival 2019
19 jan
20:00
 • za 19 jan
  20:00 - 01:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Theater aan het Spui
  Geweest

Doe inspiratie op tijdens de vier sfeervolle, winterse dagen van het internationale literatuurfestival Winternachten! Laat u meevoeren door schrijvers, dichters, spoken word en films uit de hele wereld. Zij nodigen uit tot dieper nadenken over de grote vragen van onze tijd. Ze nemen u mee in hun wereld van fictie, verhalen en gedichten.

 

Beleef interviews over boeken; gesprekken over het festivalthema en andere actuele onderwerpen; voordrachten van nieuw geschreven teksten; filmvertoningen en muziek! Per avond kiest u uit bijna dertig programma’s op zeven podia in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Alle programma’s duren circa 30 tot 60 minuten en zijn 50-50 Nederlands of Engels gesproken.

Meer zalen, meer films
In samenwerking met Filmhuis Den Haag vergroot Winternachten festival op vrijdag- en zaterdagavond het filmaanbod en het aantal podia. In Studio A, Zaal 1 en 2 van Filmhuis Den Haag kunt u genieten van films met een inleiding en/of nagesprek, en in het Filmhuiscafé vertellen schrijvers over het ‘Boek van hun leven’. Zaal 1 en 2 van Theater aan het Spui bieden optredens van schrijvers en dichters; in de theaterfoyer dragen leerlingen gedichten voor in ‘Spot on Young Poets’ en biedt de Van Stockum-festivalshop een met zorg gekozen aanbod boeken, dichtbundels en signeersessies.

 

Tickets voor vrijdag- of zaterdagavond
Met uw Friday- of Saturday Night Unlimited-ticket heeft u de betreffende avond toegang tot alle festivalprogramma’s en -optredens in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. In het Filmhuis zijn het café en Studio A vrij toegankelijk. Heeft u geen Friday of Saturday Night Unlimited-ticket? Dan kunt u vanaf eind november via de website van Filmhuis Den Haag losse kaarten kopen voor de Winternachten-programma’s in de filmhuiszalen 1 en 2.
 

 Verwacht in Saturday Night Unlimited onder meer:

 • Aafke Romeijn, romanschrijver en muzikant, neemt plaats op de sofa bij psychiater Damiaan Denys en kruipt in de huid van een bekend romanpersonage.
 • 1-op-1 interviews met Frédéric Beigbeder (Frankrijk) over zijn roman Une vie sans fin en Man Booker Prize 2018-winaar Olga Tokarczuk (Polen) over haar roman De rustelozen. Engelstalig
 • Schrijvers Leni Zumas (VS), Mohammad Rabie (Egypte) en Aafke Romeijn (Nederland) spreken over hun verwachtingen voor de nabije toekomst. Allen publiceerden recent toekomstromans. In Rode klok portretteert Zumas vrouwen in een toekomstige VS; Otared van Rabie speelt zich af in CaÏro en Concept M van Romeijn is een verrassend portret van in Nederland anno 2020. Engelstalig
 • De Vlaamse schrijver en historicus David Van Reybrouck, de Mexicaans-Amerikaanse auteur Jennifer Clement en de Brits-Nederlandse schrijver-essayist Ian Buruma spreken over de toekomst van de staat en over de betekenis van grenzen. Engelstalig
 • Een speciale editie van het Filmhuisprogramma Hoe lees ik een film? Korte films die aansluiten bij het thema ‘Who wants to live forever?’ worden ingeleid en besproken met het publiek door Lidewijde Paris van De Leesambassade.
 • In ‘Denkend aan Holland FFWD’ laten zeven jonge Nederlandse auteurs zich inspireren door het klassieke gedicht ‘Herinnering aan Holland’ van Hendrik Marsman. Raj Mohan, Roberta Petzoldt, Asha Karami, Vamba Sherif, Derek Otte, Lounar en Simone van Saarloos dragen elk hun nieuwe versie voor.

 

EARLY BIRD:
Koop nu uw ticket tegen het early bird-tarief van 21 euro
(na 26 december 2018: 29,50 euro)!

 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie