interactieve voorstelling

Stilte (6+)

Maas theater en dans
1 mrt
11:00 - 15:00
 • vr 1 mrt
  11:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest
 • vr 1 mrt
  13:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest
 • vr 1 mrt
  15:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest

Onze wereld wordt gedomineerd door lawaai. Schreeuwers krijgen de meeste aandacht, de stilte raakt ondergesneeuwd. Waarom is dit zo? Zijn we misschien bang voor stilte? Wat is er dan precies eng aan stilte?

Als de acteurs de zaal in komen, op zoek naar de stilte, helpen de kinderen mee die te vinden. De acteurs spelen met het begrip stilte, maken omdraaiingen en verleiden de kinderen ongemerkt de schoonheid van stilte te ervaren. Stilte lijkt een figuurtje te worden dat zich angstig verbergt. Maar als Stilte uiteindelijk verschijnt, blijkt hij ook nog jarig en kijkt het publiek ademloos toe hoe Stilte vliegend door het raam verdwijnt.

Stilte is een meedoe-voorstelling waarin de kinderen kijken naar, filosoferen over en ervaren wat stilte is. Na de voorstelling volgt een verdiepend na-programma waarin de acteurs en het publiek gaan werken met yoga- en mindfulness-technieken om stilte te ervaren in henzelf.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie