Alle Dagen Kermis

Isabella Chapel
1 feb
20:30
  • vr 1 feb
    20:30 - 21:55
    Zaal 3, Den Haag
    Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A
    Geweest

Een tragikomisch liefdesverhaal van het echtpaar Kokkie en Frans, die met vallen en opstaan hun rupsbaan The Love Train én hun huwelijk overeind proberen te houden.

Een duet in een kassahok

"Soms is het helemaal niet goed
Om alles van elkaar te weten"


Alle Dagen Kermis is een tragikomisch liefdesverhaal van het echtpaar Kokkie en Frans, die met vallen en opstaan hun rupsbaan The Love Train én hun huwelijk overeind proberen te houden.

"Ik werk me het schompes voor een scheet en drie knikkers
Maar ik ben gezegend dat ik een kermisjongen ben"


Frans:
"Als je toch al dubbel leeft
Omdat je dubbel zoveel werkt als elk ander normaal mens
Kun je maar beter lol hebben"


Kokkie:
"Want dan heb je dubbel zoveel lol bedoel je"

Frans:
"Voor hetzelfde leven, begrijp je"

De samenwerking met schrijver/regisseur Jules Terlingen en actrice Isabella Chapel beslaat ruim twintig jaar. In 1997 werkten zij voor het eerst samen voor de voorstelling Torquato Tasso bij Würz, het gezelschap van Jules Terlingen. Een van de vele producties waarin zij samenwerkten was het succesvolle Peyton Place, waar acteur Sijtze van der Meer de cast complementeerde. De chemie tussen Jules, Sijtze en Isabella draait om humor, snel denken, schakelen met tekst en lef en puurheid op de vloer. Voor de allernieuwste productie van C&C Producties wilde Isabella dan ook graag samenwerken met Jules en Sijtze.

 

Van de makers (Stichting C&C)

De kermis speelt een belangrijke rol in onze plannen want in september 2019 volgt Alle Dagen Kermis II. Deze voorstelling is als locatieproject een vervolg op en uitbreiding van Alle Dagen Kermis. Waar Alle Dagen Kermis in kleine zalen te zien zal zijn, pakken we met Alle Dagen Kermis II op locatie groot uit.

De voorstelling wordt gespeeld aan de rafelranden van de stad zoals de lege veldjes bij een supermarkt of een parkeerterrein bij een bouwmarkt. Het voor het publiek onzichtbare kermisleven in Nederland zal onderzocht worden. Vanuit gesprekken, interviews en debatten wordt het theatrale materiaal samengesteld.

Er zal worden samengewerkt met studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Haagse Hogeschool en de Filmacademie Amsterdam voor animaties en documentaire beelden van de kermis.

Credits

spel Sijtze van der Meer, Isabella Chapel

tekst en regie Jules Terlingen

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie