Socrates

Het Zuidelijk Toneel
10 okt
10:00
  • wo 10 okt
    10:00
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    KS Grote zaal
    Geweest

In de theatermonoloog Socrates kijkt de meest legendarische filosoof uit de geschiedenis enkele uren voor zijn dood terug op zijn leven en denken. De voorstelling wordt gespeeld door Bruno Vanden Broecke die dit jaar de belangrijkste toneelprijs won, de Louis d’Or.

Socrates - Het Nationale Theater
Socrates - Het Nationale Theater
Socrates - Het Nationale Theater

Socrates, “vader van de filosofie”, leermeester van Plato, was de luis in de pels van de Atheense bevolking. Hij zette hen aan het denken door op ironische wijze kritische vragen te stellen bij al hun vanzelfsprekendheden. Wat hem niet in dank werd afgenomen: op zijn 70ste werd hij aangeklaagd en veroordeeld tot de doodstraf met de gifbeker.

 

MAAK

Deze voorstelling is onderdeel van MAAK manifestatie. MAAK graaft, verstoort, ontwerpt, ontwikkelt, verleidt, analyseert en activeert. Alles om beweging in gang te zetten bij leerkrachten, leerlingen en beleidsmakers. Beweging naar een andere basishouding in het onderwijs.

Recensies

“'Ik heb geen filosofie, ik filosofeer.’ Het maakt van Socrates een fijne injectie van gezonde twijfel, als vaccin tegen alle evidenties, alle loze kretologie.”
De Standaard

Credits

concept, tekst en regie Stefaan Van Brabandt

spel Bruno Vanden Broecke

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie