Eenzaamheid is HOT

Het Nationale Theater
18 mrt
20:15
  • ma 18 mrt
    20:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    Geweest

Tijdens een HOT-avond gebeurt er van alles. Het is zeker de gewaagdste avond die we maken. Iedere HOT-avond heeft het thema dat ook in een van onze voorstellingen aan bod komt, het heeft iets met kunst en op zijn minst één gesprek, het duurt altijd 100 minuten, kost een tientje en is één keer in de drie maanden.

“Met 200.000 mensen die eenzaam zijn in Den Haag is er een hoop werk aan de winkel", vertelt Directeur Theater Cees Debets

Eenzaamheid is HOT

Harpiste Lavinia Meijer speelt haar mooiste liedjes, waaronder een duet met punklegende Iggy Pop. Professor en eenzaamheidsdeskundige Eric Schoenmakers vertelt ons wat eenzaamheid nou precies is. Gedragsbioloog Patrick van Veen neemt ons mee naar eenzaamheidbestrijding bij natuurvolkeren en apenstammen. Hans Dorresteijn laat ons lachen om ellende met zijn eigen teksten en liedjes. Mark Rietman, Betty Schuurman en Hein van der Heijden treden op. Zeezeiler en filosoof Henk de Velde weet door zijn lange zeiltochten als geen ander hoe eenzaamheid voelt.

 

Eerdere edities zijn hartstikke HOT

In Marokkanen zijn HOT bijvoorbeeld, kookte een Marokkaanse kok op het podium. In Den Haag is HOT zongen bekende Hagenezen als Wim Deetman, Tommie Beugelsdijk, Valika Smeulders en John van Zweeden uit volle borst ‘O, o Den Haag’. En in Optimisme is HOT stonden jongeren op het toneel die moeilijk aan de bak komen Zij vertelden hoe ze opgebloeid zijn door op de Haagse Markt te werken.

 

HOT is één groot experiment

Want één keer in de drie maanden willen we een avond maken waar alles kan. Willen we experimenteren en nieuwe ideeën uitproberen. Onderzoeken wat we eigenlijk durven. Wat het nou precies betekent om Het Nationale Theater te zijn. Dat doen we van HOT naar her.

Want zeg nou zelf: wat doe je anders op maandagavond?

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie