De nieuwe mens is HOT

Het Nationale Theater
21 jan
20:15
  • ma 21 jan
    20:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    Geweest

Is het waar dat we vanaf nu superslimme babies kunnen bestellen met blauwe, bruine of zwarte ogen? Ontdek het tijdens De Nieuwe Mens is HOT.

De mogelijkheden met nieuwe technologieën lijken eindeloos. Wetenschappers ontrafelen steeds meer geheimen van het leven. Moeten we bang zijn voor iets wat we niet begrijpen of moeten we de experts blindelings vertrouwen? Niemand die het weet, maar erover nadenken is een feest!

Ook nieuwsgierig naar hoe wij er als mens in de toekomst uit gaan zien? U hoort het deze avond van wetenschappers, politici, kunstenaars en filosofen.

Een paar weken geleden maakte een Chinese wetenschapper bekend dat hij twee jonge kinderen voor HIV heeft behoed door heel vroeg in de zwangerschap een ingreep in hun genen te doen. De wereld was te klein. Politici, journalisten, publieke figuren buitelden over elkaar om deze ingreep in de bouwstenen van het menselijk leven af te keuren.
Maar wat is er eigenlijk aan de hand? Is het waar dat we vanaf nu superslimme babies kunnen bestellen met blauwe, bruine of zwarte ogen?

Gaan we allemaal op elkaar lijken, of nemen de verschillen juist toe? Moeten we bang zijn voor iets wat we niet begrijpen of kunnen we de experts vertrouwen? Is de invloed op ons leven door onze aanwezigheid in allerlei digitale netwerken waar geen begin of eind aan is veel fundamenteler dan dit soort kleine, doelgerichte ingrepen die alleen maar in een laboratorium plaatsvinden? We weten het niet.

Hoog tijd dus om mensen aan het woord te laten die er verstand van hebben! Tijdens De Nieuwe Mens is HOT maakt u kennis met wetenschappers, filosofen en politici. Omringd door de nieuwste generatie kunstenaars, rappers, breakdancers, operazangeressen en acteurs van Het Nationale Theater geven zij een interessante inkijk in hun gedachten en leggen in gesprekken en korte presentaties uit wat er aan de hand is en hoe de toekomst eruit zou kunnen zien.

De Nieuwe Mens is HOT: Streven we naar perfectie? Gaan we aan identiteit winnen of juist verliezen? Niemand die het weet. Maar erover nadenken is een feest!

 

Met o.a. Dr. Geert Hamer – Assistent professor reproductieve biologie (UvA, AMC), Milan Plasmeijer – Expertise in moleculaire biologie en biotechnoloog (InHolland), Filosofen Henk Oosterling & Jos de Mul en Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet.

...is HOT
Podiumkunstenaars, ervaringsdeskundigen, politici, filosofen, schrijvers en wetenschappers delen het podium van de Koninklijke Schouwburg. Hete onderwerpen ontdoen we van scherpe randen door ze kunstzinnig en nieuwsgierig te benaderen.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie