Inleiding Troost en Zonen

Inleiding
19 dec
19:30
  • wo 19 dec
    19:30 - 20:00
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Paul Steenbergenfoyer
    Geweest

Bent u nieuwsgierig hoe een voorstelling tot stand komt of welke keuzes een regisseur allemaal maakt? Bezoek dan een inleiding voorafgaand aan de voorstelling.

Justus van Dillen speelt in Troost & Zonen de rol van zoon Cas. Hoe is het om een rol te spelen in een nieuw geschreven toneelstuk zoals Troost & Zonen van schrijver Peer Wittenbols? Hoe vind je houvast in een tekst die nog nooit eerder is gespeeld? Maakt het uit of je in een nieuw of oud stuk speelt? Hoe bouwt een acteur eigenlijk zijn rol op? Justus vertelt je meer over de totstandkoming van Troost & Zonen.

Justus van Dillen (1985) studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie in Maastricht. Hij speelde bij verschillende grote gezelschappen zoals Het Zuidelijk Toneel, Toneelschuur Producties & Het Nationale Toneel. Vorig seizoen was Justus te zien in 'Geen Paniek!' van De La Mar Producties. Bij Suburbia speelde Justus de monoloog 'Judas' (2015) en 'Vijand van het Volk' (2016). Naast Troost & Zonen speelt hij dit seizoen bij Suburbia ook in 'Bedrog' van Harold Pinter.


Bent u Vriend van Het Nationale Theater? Dan kunt de inleidingen kosteloos bezoeken. Denk er wel aan om een kaart te bestellen zodat u verzekerd bent van een plek. Dit kan aan de kassa of in het bestelproces van de voorstelling.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie