Het maatschappelijk debat inspireren

Liefde is HOT

Het Nationale Theater
14 feb
-
14 feb
Data & tickets
 • wo 14 feb
  20:15 - 22:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Foyer Spui
 • wo 14 feb
  20:15 - 22:00
  Valentijnsspecial
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal

Een doelstelling van Het Nationale Theater is het maatschappelijke debat inspireren met theatrale middelen. Onder de titel …is HOT bieden o.a. acteurs, muzikanten, en (ervarings)deskundigen diverse perspectieven op onderwerpen met een maatschappelijke relevantie die ook in onze voorstellingen aan bod komen. In deze editie staat de liefde centraal.

De cast

Het Nationale Theater

De HOT-avonden zijn er voor iedereen die het even niet meer weet, maar nieuwsgierig is en geïnformeerd wil worden.

De geschiedenis van...

Tijdens Aktie Tomaat, de legendarische avond in 1969 waarop de nieuwe generatie theatermakers, die schreeuwde om vernieuwing, de tomaten door de schouwburg in Amsterdam deed vliegen, opende de Haagse Comedie een nieuw podium. In de Oude Oosterkerk maakte het gezelschap ruimte voor de HOT: het Haagse Ontmoetingscentrum voor Theaterkunsten. Een plek waar met nieuwe theatervormen geëxperimenteerd kon worden.

 

Het maatschappelijk debat inspireren

Het Nationale Theater grijpt terug op het roemruchte verleden van een van haar stamvaders om iets nieuws te doen en blaast de HOT daarom weer leven in. Dit keer met het doel theatrale middelen in te zetten om het maatschappelijk debat te inspireren. Onder de titel … is HOT bieden acteurs, muzikanten, dansers, cabaretiers, wetenschappers, politici en ervaringsdeskundigen verschillende perspectieven op onderwerpen met een maatschappelijke relevantie die ook in onze voorstellingen aan bod komen. Hierdoor wordt het gesprek geïnspireerd en de discussie vermeden.

 

De HOT-avonden zijn er voor iedereen die het even niet meer weet, maar nieuwsgierig is en geïnformeerd wil worden. Het zijn avonden van de gedeelde twijfel tussen ons als makers en u als toeschouwer. Door de bijzondere samenstelling van het programma ontstaat er ruimte om van gedachten te wisselen. Hete onderwerpen ontdoen we van hun scherpe randen door ze met vrolijke ernst te benaderen. Met het optimisme van de kunstenaar die ervan uitgaat dat alles altijd positief te beïnvloeden is, kijken we tijdens de HOT-avonden naar onszelf en de ons omringende wereld.