De Betovering

Reis (Taama) (2+)

Théâtre de la Guimbarde (BE)
23 okt
12:00 - 15:00
 • di 23 okt
  12:00 - 12:35
  De Betovering
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest
 • di 23 okt
  15:00 - 15:35
  De Betovering
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest

Reis (Taama) brengt een zangeres uit Burkina Faso en een Bretonse violist samen. De zangeres is op zoek naar een nieuw thuis. In haar tassen draagt ze alle instrumenten uit haar land van herkomst met zich mee als herinneringen aan thuis. De violist begeleidt haar op haar reis, zowel als muzikant als nieuw gevonden vriend.

De reis als thema in de voorstelling is tevens een metafoor voor het kind dat dagelijks zelfstandig, ook zonder toezicht van zijn moeder, het onbekende mag ontdekken en nieuwe vrienden maakt.

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Black Achievement Month
De Black Achievement Month laat Nederland kennismaken met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen en de bijzondere prestaties die zij leveren. De Black Achievement Month vindt plaats van 29 september t/m 29 oktober in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

Credits

 door Théâtre de La Guimbarde

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie