De Betovering

Bruno wordt een superheld (6+)

MaxTak
22 okt
14:30
 • ma 22 okt
  14:30 - 15:30
  De Betovering
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
  Geweest

Vrolijk muziektheater, waar je ook een beetje stil van wordt.

Het zeskoppige ensemble van MaxTak neemt het publiek mee in een verrassende mix van grappige scenes, ontroerende liedjes en opzwepende muziek.

 

 Zilveren Griffel 2015

Naar het gelijknamige, hartveroverende boek over vriendschap en moed dat werd bekroond als beste Noorse kinderboek van het jaar, geschreven door Håkon Øvreås. In 2015 won het boek, uitgegeven door Querido en vertaald door Edward van de Vendel, de Zilveren Griffel.

Bruno is net verhuisd. En zijn opa is overleden. Gelukkig heeft hij twee nieuwe vrienden gevonden. Samen bouwen ze een mooie hut. Maar een paar grotere jongens maken die hut kapot. En dan, als het donker wordt, gebeurt er iets bijzonders. Bruno verandert in superheld Bruino. In bruine kleren en gewapend met bruine verf, durft hij alles. Hij verft de fiets van één van de pestkoppen bruin. En hij kan zijn opa weer ontmoeten. Die wacht elke avond op hem en vertelt Bruno over zijn heldendaden. Ze praten en ze lachen samen, totdat de zon weer opgaat. Hij beseft nu dat de dood helemaal niet eng is. In zijn herinnering zal zijn opa altijd voortleven.

Credits

Spel Marijn Klaver, Cheryl Moenen en Jonata Taal
Musici Reint van den Brink, Frederike Maus en Saskia Meijs
Regie Hans Thissen
Bewerking en liedteksten Simon van der Geest
Muziek Helge Slikker

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie