De Betovering

De Jokkebrokker (6+)

Maas theater en dans / WAT WE DOEN
24 okt
13:30 - 16:00
 • wo 24 okt
  13:30 - 14:30
  De Betovering
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest
 • wo 24 okt
  16:00 - 17:00
  De Betovering
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest

Monsieur Fantastique Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd begint hij langzaam te geloven dat hij écht kan toveren. De baas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

 

De Jokkebrokker is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt?

Floris van Delft over De Jokkebrokker

“Dit is de leeftijd waarop kinderen het onderscheid tussen fantasie en werkelijkheid door beginnen te krijgen, en dus ook het begrip liegen ontdekken. In een wereld waarin de waarheid niet meer te onderscheiden lijkt van 'alternative facts’ lijkt het me bijzonder om het juist met zo’n jong publiek te hebben over: wat is waar?”

Recensies

Volkskrant 
“Kindervoorstelling over de noodzaak van magie met een uitstekende cast” 

Theaterkrant
“In vliegende vaart ontpopt de voorstelling zich in het resterende deel als een klassiek sprookje. (…) Waar Monsieur Fantastique blind gelooft in zijn eigen kunnen, is Vera op zoek naar de waarheid, terwijl de bazin dat allemaal niet uitmaakt, als het maar geld en macht oplevert. Al vanaf de eerste seconde maakt hij de kinderen medeplichtig door ze te laten doen alsof ze volwassenen zijn” 

I Love Theater ♥♥♥♥
“De voorstelling is leerzaam, heeft humor en zet je aan het denken over de definitie van liegen” 

Maandag Daandag
“Een prachtig gegoochel met waarheid en leugen!” 

Olivette
“Het was een voorstelling naar ons hart” 

Bloei
“Wat een feest! (…) Jelka keek haar ogen uit en leefde net als alle andere kinderen in de zaal enorm mee met het spel. De goocheltrucs zijn bijzonder goed gedaan en zelfs vanaf rij 1 niet te ontcijferen. De show is dynamisch en hilarisch ook voor volwassen.”

Credits

concept / regie Floris van Delft
spelers Michiel Blankwaardt, Rochelle Deekman, Stacyian Jackson
tekst Floris van Delft, Wolter Muller
muziek Dries Bijlsma
decor Laura de Jong
kostuums Nicky Nina de Jong
licht GVDO Lichtontwerpers
magisch advies George Parker
coproductie Maas theater en dans, WAT WE DOEN
campagnebeeld Roosmarijn Knijnenburg

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie