9 (Neuf)

Cas Public (CA) (De Betovering)
20 okt
15:00
 • za 20 okt
  15:00 - 15:55
  De Betovering
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest

Hoe beleef je een muzikaal meesterwerk zonder gehoor? Hoe ervaar of begrijp je de wereld wanneer één van je zintuigen het laat afweten? Maakt het een verschil ‘verschillend’ te zijn? En zijn we niet allemaal verschillend van elkaar? In Neuf staat de magistrale Negende Symfonie van Beethoven centraal; het muzikale meesterwerk dat de componist voltooit wanneer hij al volledig doof is.

9 Neuf - Cas Public
9 Neuf - Cas Public

In de dansvoorstelling Neuf '9’ staat de magistrale Negende Symfonie van Beethoven centraal. Een bijzonder muzikaal meesterwerk dat hij voltooit wanneer hij al volledig doof is.
Choreografe Hélène Blackburn neemt voor ‘9’ een atypische danser als vertrekpunt: Cai Glover. Cai is namelijk doof. Hoe bevat je een muzikaal meesterwerk zonder gehoor? Hoe ervaar of begrijp je de wereld wanneer één van je zintuigen het laat afweten? Maakt het een verschil ‘verschillend’ te zijn? En zijn we niet allemaal verschillend van elkaar?

Credits

 door Cas Public (CA)

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie