Passe-partout Afrovibes zondag 7 oktober

Afrovibes Festival 2018
7 okt
15:00
  • zo 7 okt
    15:00 - 20:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Theater aan het Spui
    Geweest

Afrovibes festival brengt voor de vijftiende editie jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek.

Programma zondag 7 oktober 2018

15:00 uur BLACK TIE – Missionary Position, mode installatie (45 min) – apart aanmelden!
15:45 uur Pauze
16:30 uur Reverse Colonialism (80 min) - apart aanmelden!
18:00 uur Nagesprek - Reverse Colonialism & Lesiba Mabitsela (30 min)
19:00 uur Noise (60 min)

Passe-partout
Koop hier een passe-partout voor zaterdag 6 oktober
Koop hier een passe-partout voor zondag 7 oktober

LAND
Het festival thema van dit jaar is LAND. Land wordt vaak enkel gezien als materiaal. Als de grond, de aarde waarop wij wonen. Maar land is zoveel meer, letterlijk en metaforisch. Mensen hebben een emotionele en spirituele verbinding met het land dat ze bewonen. Land is onderdeel van je identiteit. Ook migratie, exploitatie of bescherming van het land dat je bewoont zijn zowel in Afrika als in Europa actuele onderwerpen. Hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laten ons zien wat LAND voor hen betekent.

Onderdeel van de Black Achievement Month
De Black Achievement Month laat Nederland kennismaken met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen en de bijzondere prestaties die zij leveren. De Black Achievement Month vindt plaats van 29 september t/m 29 oktober in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie