BLACK TIE – Missionary Position

Afrovibes Festival 2018
7 okt
15:00
  • zo 7 okt
    15:00 - 15:45
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

De Zuid-Afrikaanse ontwerper Lesiba Mabitsela maakte speciaal voor Afrovibes een nieuwe versie van zijn voorstelling Black Tie - Missionary Position. Black Tie is een installatie op het snijvlak van mode en performance waarin Lesiba onderzoekt wat mode en mannelijkheid betekenen in verschillende culturele contexten.

De internationale mode-industrie schetst een beeld van wat authentiek Afrikaans en mannelijk zou zijn. Voor Lesiba is het ontleden hiervan onderdeel van het dekoloniseren van de Afrikaanse identiteit en het terugwinnen van culturele eigenheid. In Black Tie probeert hij met een provocerende mode performance met zwarte mannelijke modellen dit beeld te doorbreken.

The South African designer Lesiba Mabitsela presents a new version of his performance Black Tie - Missionary Position. Black Tie is a provocative installation that fuses fashion and performance in which Lesiba investigates what fashion and masculinity means within different cultural contexts.

Onderdeel van het Afrovibes Festival
Afrovibes festival brengt voor de vijftiende editie jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 4 t/m 14 oktober in Nederland in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Moderne, actuele en vernieuwende theater- en dansvoorstellingen, muziek en film uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika zijn tijdens Afrovibes te zien. Centraal staan actuele ontwikkelingen in theater en dans die daar plaatsvinden.

LAND
Het festival thema van dit jaar is LAND. Land wordt vaak enkel gezien als materiaal. Als de grond, de aarde waarop wij wonen. Maar land is zoveel meer, letterlijk en metaforisch. Mensen hebben een emotionele en spirituele verbinding met het land dat ze bewonen. Land is onderdeel van je identiteit. Ook migratie, exploitatie of bescherming van het land dat je bewoont zijn zowel in Afrika als in Europa actuele onderwerpen. Hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laten ons zien wat LAND voor hen betekent.

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Black Achievement Month
De Black Achievement Month laat Nederland kennismaken met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen en de bijzondere prestaties die zij leveren. De Black Achievement Month vindt plaats van 29 september t/m 29 oktober in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie