Aantrekkelijk en confronterend

Romeo & Julia

Toneelgroep Oostpool
13 feb
-
15 feb
Data & tickets
 • di 13 feb
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
 • wo 14 feb
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
 • do 15 feb
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1

Romeo en Julia, wie kent ze niet? Deze Shakespeare-klassieker is misschien wel een van de meest vertelde liefdesverhalen in de theatergeschiedenis. Het stuk weet al eeuwenlang steeds opnieuw te raken en te inspireren. In een wereld waarin iedereen zich laat leiden door geweld, vechten de jonge Romeo en Julia voor hun liefde voor elkaar.

De cast

Quote

Liefde maakt een mens tot mens. Net als haat.

 

Regisseur Marcus Azzini (Angels in America, On the Road) laat zich opnieuw door dit verhaal inspireren. Zoals Romeo en Julia een antwoord zoeken in hun liefde zoekt Azzini naar nieuwe antwoorden en ontdekkingen in dit klassieke drama. Waar gaat dit stuk dat een onmogelijke liefde toont nu eigenlijk echt over? Waar komt de haat vandaan? En is het naïef om te denken dat we haat met liefde kunnen bestrijden?

Azzini kiest voor een talentvolle spelersgroep van jonge acteurs. Diewertje Dir en Abe Dijkman zijn de gedroomde Julia en Romeo. Met behoud van de originele poëzie herschrijven Jan Hulst en Kasper Tarenskeen (De Ilias) deze toneelklassieker tot een nieuw verhaal dat wij allemaal kennen.

 

Liefde maakt een mens tot mens. Net als haat.

Credits

met Thomas Cammaert, Abe Dijkman, Diewertje Dir, Bart van den Donker, Eva van der Gucht, Yannick Jozefzoon, Michael Muller, Chris Peters en Mirjam Stolwijk

tekst William Shakespeare bewerking Jan Hulst en Kasper Tarenskeen regie Marcus Azzini scenografie Koen Steger kostuums Mattijs van Bergen muziek Bart Rijnink casting Marc van Bree - Kemna Casting