Halfweg

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten
31 mrt
15:00
 • zo 31 mrt
  15:00 - 17:05
  Zaal 3, Den Haag
  Zaal 3
  Geweest

Het Nationale Theater biedt met Halfweg drie evenementen waarop het publiek kennismaakt met de theaterregisseurs en -acteurs van de toekomst. Elke editie presenteert een andere academie haar beste werk van dat moment. Na afloop spreken de studenten met het publiek over wat zij die avond hebben gezien. Met deze editie ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.

Halfweg ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten - Het Nationale Theater
Halfweg ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten - Het Nationale Theater
Halfweg ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten - Het Nationale Theater
Halfweg ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten - Het Nationale Theater
Halfweg ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten - Het Nationale Theater

Het derde jaar ArtEZ Toneelschool speelt

Maak kennis met een nieuwe generatie theatermakers. De 3e jaars ArtEZ Toneelschool gebruikten de afgelopen maanden hun 'vrije ruimte' om onderzoek te doen en zich individueel te ontwikkelen en verdiepen. Deze middag presenteren de studenten hun onderzoek en delen ze hun resultaten met het publiek. Elke presentatie duurt zo'n 20 minuten.

 

Wie en wat gaan we zien?

 • Nikki Kuis presenteert Vagina loquens of er is een godin in jou voel je haar dansen. Een eigen voorstelling over vrouwelijkheid en wat het betekent vrouw te zijn.
 • Sebastian Mrkvicka presenteert Sarah Kane geeft antwoord. Een solovoorstelling.
 • Jasper van der Pijl presenteert de prille resultaten van een onderzoek naar een zintuiglijke benadering van taal. In dit onderzoek heeft hij zelf geschreven teksten als materiaal gebruikt.
 • Ilse Geilen presenteert gedichten en teksten. Een voordracht uit eigen werk.
 • Tijn Panis, Romijn Scholten en Bram Walter presenteren Hikkikomori of Een odyssee op de plaats. Een lange scène uit deze montagevoorstelling. Tijdens deze voorstelling wordt Bram Walter vervangen door Jasper van der Pijl.

 

Over Halfweg

Halfweg is een unieke kans voor (Haagse) theaterliefhebbers om de theatertalenten van de toekomst aan het werk te zien en te ontmoeten. In een informele setting worden verschillende voorstellingen die op de academie zijn gemaakt voor het eerste gepresenteerd voor een 'echt publiek'. Na afloop is er de gelegenheid voor het publiek om onder leiding van een gespreksleider na te praten en vragen te stellen over wat we net samen hebben beleefd.

Credits

met Nikki Kuis, Sebastian Mrkvicka, Ilse Geilen, Tijn Panis, Romijn Scholten & Jasper van der Pijl
foto's Bart Grietens

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie