De Betovering

Ka-Blamm (4+)

Theater Sonnevanck
27 okt
14:00 - 16:00
 • za 27 okt
  14:00 - 15:00
  De Betovering
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest
 • za 27 okt
  16:00 - 17:00
  De Betovering
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest

Chris en Juul kleuren de mooiste tekening van de wereld. Chris wil de rood, maar Juul geeft hem die niet. Voor Juul het weet krijgt hij een stomp op zijn kop. Een voorstelling over klappen geven en klappen krijgen, over de moeilijke keuze tussen je zin krijgen of het gezellig hebben en over de eerste beginselen van het samenwerken.

 

Stoeien voor gevorderden in deze fysieke, humoristische en muzikale voorstelling voor kleuters, gespeeld door twee acteurs en twee muzikanten. Vechten, hoort het erbij of moeten we leren zónder te kunnen?

Regisseur Timothy de Gilde maakte eerder bij Theater Sonnevanck het lovend ontvangen Barbaartje (2017). Met de Sonnevanck/Oostpool productie Bromance won hij de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie 2016.

Schrijver Magne van den Berg won in 2008 de H.G. van der Vies-prijs voor de beste theatertekst tussen 2006 en 2008 met De lange nasleep van een korte mededeling. In 2014 werd ze genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs, de prijs voor de meest belangwekkende theatertekst van dat seizoen, voor Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden). In 2016 won ze deze prijs voor haar stuk Ik speel geen Medea.

Recensies

Theaterkrant
‘De teksten van Magne van den Berg vol kleuterlogica zijn onmiddellijk voor iedereen herkenbaar.’

‘In de regie van Timothy de Gilde zijn Chris Peters en Judith Noyons meer dan aan elkaar gewaagd. Ze tonen de kinderlijke verwondering en de woedebuien van kleuters niet, ze worden zélf weer kleuters die knijpen, duwen, trekken en meppen dat het een lieve lust is.’

KidsErOpUit
'Een knallende voorstelling over ruziemaken en bijleggen'

Go-Kids Twente
'De voorstelling is grappig, herkenbaar en enorm goed gespeeld'

Kidsproof Twente
'Alle credits gaan dan ook naar de acteurs, die het zeer geloofwaardig overbrengen.'
 

Credits

Tekst Magne van den Berg
Regie Timothy de Gilde
Spel Chris Peters en Judith Noyons
Livemuziek Rory Ronde en Boele Weemhoff
Compositie Xander Vrienten
Vormgeving Janne Sterke
Dramaturgie Flora Verbrugge
Techniek Tobias Matton en Christian Toonk
 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie