Stuk

tg De Vlieg
15 dec
20:30
  • za 15 dec
    20:30 - 21:25
    Zaal 3, Den Haag
    Zaal 3
    Geweest

De altijd zo stabiele relatie tussen Guus en Mathijs staat plotseling op het spel. Het is laat en ze zijn moe, maar slapen zal niet gaan. Uit het niets is hun toekomst samen op losse schroeven komen te staan. Voor de ochtend aanbreekt, zullen ze er samen uit moeten komen. Maar waar begin je als je niet weet wat er echt besproken moet worden. En waar stop je als alles opnieuw bespreekbaar is.

Hilarisch en tragikomisch relatiedrama

Over De Vlieg

De Vlieg bestaat uit de jonge makers Teun Smits en Linda Zijl. De Vlieg maakt klassiek nieuw Nederlands toneelrepertoire waarin het menselijk gedrag centraal staat. Ze beleven een duivels genoegen aan het breed uitmeten van onze lelijkste kanten. Tegelijk is er een grote compassie voor de ploeterende mens, die in al zijn hulpeloosheid het leven gewoon niet kan overzien en bolwerken. De personages worstelen vaak vol ongemak met de zinloosheid van hun bestaan.

Met hun voorstellingen over gebeurtenissen uit het leven van alledag spreken zij een breed publiek aan. In 2016 ontvingen zij de Jonge Makers subsidie van Fonds Podiumkunsten, onder de vleugels van Keesen&Co, begeleid door Willibrord Keesen en Rob de Graaf. Ook is De Vlieg met hun nieuwste voorstelling Zoetstof genomineerd voor de BNG Nieuwe Makersprijs 2018.

Recensies

“Smits heeft het talent om het tekortkomen van de pratende mens liefdevol neer te zetten. Waar kunnen we deze taal nog meer inzetten? Welke regisseur heeft nog scènes nodig? Welke tv-serie verdient een realistische tekst? Hier willen we meer van zien.”
★★★★ Theaterkrant

Credits

regie Willibrord Keesen
tekst Teun Smits
spel Teun Smits & Linda Zijl

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie