Inleiding Driving Miss Daisy

Inleiding
27 sep
19:30
  • do 27 sep
    19:30
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Paul Steenbergenfoyer
    Geweest

Bent u nieuwsgierig hoe een voorstelling tot stand komt of welke keuzes een regisseur allemaal maakt? Bezoek dan een inleiding voorafgaand aan de voorstelling.

Agaath Witteman vertelt over de achtergronden van het stuk, zoals de beweging voor gelijke burgerrechten (Civil Rights Movement) met als kopman Martin Luther King, en de geschiedenis, positie en behandeling van Joden binnen de samenleving van Amerika in de jaren 48-78 van de vorige eeuw. Miss Daisy is immers een joodse vrouw en haar chauffeur een zwarte Afro-Amerikaan. Hun botsing wordt mede beïnvloed door die politieke achtergrond. Door de inleiding is het stuk beter te plaatsten en te begrijpen voor niet-Amerikanen.

 

Bent u Vriend van Het Nationale Theater? Dan kunt de inleidingen kosteloos bezoeken. Denk er wel aan om een kaart te bestellen zodat u verzekerd bent van een plek.

Credits

Door Agaath Witteman

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie