Inleiding Kom hier dat ik u kus

Inleiding
28 mrt
19:30
  • do 28 mrt
    19:30
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Paul Steenbergenfoyer

Bent u nieuwsgierig hoe een voorstelling tot stand komt of welke keuzes een regisseur allemaal maakt? Bezoek dan de inleiding voorafgaand aan de voorstelling. Hieronder leest u waar de inleiding over gaat.

Onderdeel van:
Literatuur

Bent u Vriend van Het Nationale Theater? Dan kunt de inleidingen kosteloos bezoeken. Denk er wel aan om een kaart te bestellen zodat u verzekerd bent van een plek.

Over de inleiding

De inleiding van Kom hier dat ik u kus gaat vooral in op het maakproces: hoe heeft bewerker Janine Brogt een theatertekst gemaakt van de roman? Welke theatrale ingrepen waren daarvoor nodig? Vervolgens gaat het over de zoektocht van regisseur en acteurs, met name over de specifieke werkwijze van Mirjam Koen, die acteurs graag betrekt in het maakproces en de manier waarop het decor meehelpt bij het vinden van een theatrale vorm. En natuurlijk over de thematiek: wat moet je overwinnen op weg naar volwassenheid?

De inleiding wordt verzorgd door Sietse Remmers, een van de acteurs in Kom hier dat ik u kus. Sietse Remmers speelde bij Bos Theaterproducties, Lazarus en de Orde van de Dag. Op televisie was ze te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden, Flikken Maastricht enSpangas. Daarnaast werkt Sietse Remmers als freelance tekstschrijver en dramaturg.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie