Vogel

Bram van der Vlugt/Kat op het spek
28 mei
20:15
  • di 28 mei
    20:15 - 22:00
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Het toneelstuk Vogel is speciaal geschreven voor Bram van der Vlugts 85e verjaardag. In een verlaten stationsgebouw woont Martinus. Hij kampt met een onopgelost oorlogsverleden. Samen met zijn kleinzoon probeert hij grip te krijgen op die ene pijnlijke waarheid uit de oorlog. Er ontstaat een confrontatie tussen twee generaties.

Het verhaal


Als dertienjarig jongetje is Martinus komen wonen in een verlaten stationsgebouw. Hij is nooit vertrokken, al beweert hij zelf van wel. 75 jaar later kijkt hij samen met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus neemt graag een loopje met de waarheid.


Samen zoeken zij naar wat er in de oorlog precies is gebeurd en wat Martinus al die jaren heeft weggestopt. Pijnlijke gebeurtenissen worden blootgelegd, mooie inzichten verworven. Angst voor het naderend einde brengt kleinzoon en grootvader dicht bij elkaar.

In deze voorstelling gaat Bram van der Vlugt het avontuur aan met de veel jongere theatermakers Roelof Pothuis en Thijs Prein. Vogel is een ode aan de kracht van het verhaal. De spannende verhalen van de oude man doen je het verlangen naar de waarheid vergeten. Never let the truth ruin a good story.

 

Credits

Tekst Thomas Verbogt, Thijs Prein
Spel Bram van der Vlugt, Thijs Prein
Regie Peter Vandemeulebroecke
Vormgeving Roelof Pothuis

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie