De Poeziebar

De Poezieboys /// onderdeel van Theater na de Dam
4 mei
21:00
  • za 4 mei
    21:00 - 22:00
    Zaal 3, Den_Haag
    Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A
    Geweest

Een manifest voor de liefde

Speciaal voor Theater Na de Dam stellen De Poezieboys een avond samen vanaf 21.00 uur in Zaal 3. De aanwezige dichters lezen een selectie uit hun werk waarbij de onderwerpen oorlog, maar vooral ook hoop en liefde centraal staan.

Ik ben een Nederlandse dichter
Ik breng de Nederlandse taal ten gehore
Ik spreek in eenvoudige bewoordingen
Ik heb een eenvoudig doel: hebt elkander lief

 

Simon Vinkenoog was een voorvechter van de liefde en daarmee tegen de angst. Zo blijkt ook uit zijn gedicht Een manifest voor de liefde dat hij voordroeg in 1966.

 

De dichters

 

Het is de bedoeling dat deze Poeziebar een troostende en verzoenende avond zal worden. En hoe kan dat mooier dan met poëzie? Het was nota bene Vinkenoog die het idee kreeg voor Poëzie op de Dam. Laten we allemaal wat liever zijn voor elkaar en voor onszelf.

 

Wie zijn de Poezieboys?

In 1966 komen op uitnodiging van Simon Vinkenoog ‘handenvol dichters’ bijeen in Carré. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht Carré.

 

Jos Nargy en Joep Hendrikx vragen zich af waarom een dergelijke avond tegenwoordig haast ondenkbaar is. De poëzie verdient beter vinden zij, en ze richtten de Poezieboys op. Ze maken voorstellingen die onder andere te zien waren op theaterfestival de Parade en in verschillende theaters, organiseerden poëzieavonden met jonge dichters en richtten dit theaterseizoen de Poeziebar op. Samen met muzikant Bas Prins brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op die ene legendarische avond in Carré. Want de wereld kan wel weer wat poëzie gebruiken.

Credits

concept Jos Nargy & Joep Hendrikx
muziek Bas Prins
deelnemende dichters Edith Ringnalda, Marco Martens, Kees ‘t Hart en anderen
geproduceerd door Zaal 3 / Het Nationale Theater / Crossing Border

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie