Concerts Royaux – Concerten voor de Koning

Musica Poetica
31 mrt
11:00
  • zo 31 mrt
    11:00
    Koninklijke Schouwburg, Den_Haag
    Paul Steenbergenfoyer
    Geweest

Geniet op zondagochtend van de muziek van klassiek gezelschap Musica Poëtica in de Koninklijke Schouwburg. Onder het genot van een kopje koffie luistert u naar de prachtigste aria's in de klassieke foyers.

In de 17e en 18e eeuw bestond er een nauwe verhouding tussen muziek, dans, tekst, gebaar en acteren. Klassiek gezelschap Musica Poëtica besteedt hieraan ook dit seizoen uitgebreid aandacht, in de klassieke foyers van de Koninklijke Schouwburg, met een reeks concerten geïnspireerd door 18e-eeuwse concertprogramma’s. De uitgevoerde muziek wordt steeds afgewisseld door opera-aria’s, gedeclameerde gedichten en dans. Dit Haagse gezelschap met topmuzikanten breekt nu ook internationaal door!

Concerts Royaux – Concerten voor de Koning

Beleef een matinee zoals op het kasteel van Versailles! Voor de private kamermuziekconcerten voor Lodewijk XIV componeerde François Couperin zijn Concerts Royaux. De bezettingen liggen niet vast zodat men de concerten kon uitvoeren in verschillende combinaties van instrumenten: van klavecimbel alleen tot grotere bezettingen met strijkers en/of blazers en basso continuo. De beste Franse musici van Couperin’s tijd werkten mee aan de uitvoeringen.

In dit koninklijke programma presenteert Musica Poetica naast enkele Concerts Royaux ook werken van Jean-Baptiste Lully, Surintendant de la musique du roi en het wonderkind Élisabeth Jacquet de la Guerre, dat het hof met haar talent vertoverde.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie