Double Espresso

Musica Poetica
3 feb
11:00
  • zo 3 feb
    11:00
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Paul Steenbergenfoyer

Geniet op zondagochtend van de muziek van klassiek gezelschap Musica Poëtica in de Koninklijke Schouwburg. Onder het genot van een kopje koffie luistert u naar de prachtigste aria's in de klassieke foyers.

In de 17e en 18e eeuw bestond er een nauwe verhouding tussen muziek, dans, tekst, gebaar en acteren. Klassiek gezelschap Musica Poëtica besteedt hieraan ook dit seizoen uitgebreid aandacht, in de klassieke foyers van de Koninklijke Schouwburg, met een reeks concerten geïnspireerd door 18e-eeuwse concertprogramma’s. De uitgevoerde muziek wordt steeds afgewisseld door opera-aria’s, gedeclameerde gedichten en dans. Dit Haagse gezelschap met topmuzikanten breekt nu ook internationaal door!

Double Espresso
Musica Poetica tracteert u op de koffiecantate van Bach (Schweigt stille, plaudert nicht, BWV 211) en zijn Franse pendant Le Caffé van Nicolas Bernier op een ochtend―een dubbele espresso dus. Beide werken ontstonden in de tijd van de grote boom van koffiehuizen die overal in Europa openden. Tenminste Bach’s cantate werd dan ook in het Kaffehaus Zimmermann uitgevoerd waar Bach regelmatig optredens organiseerde. Omdat Bach’s stuk over Liesgen, de koffieverslaafde dochter van de heer Schlendrian uit Leipzig, tot de liefelingsstuk van het hedendaagse publiek hoort, bieden we de koffieliefhebbers met Bernier’s typisch Franse Caffé een vooralsnog helemaal nieuwe smaakrichting aan.

Zangers en acteurs Michal Bitan en Joao Paixão en Musica Poetica presenteren u de dubbele espresso zo als het hoort: in oude kostuums en voor het eerst sinds de 18e eeuw met de bijhorende gebaren en gezichtsuitdrukkingen. 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie