Boosheid is HOT

Het Nationale Theater
13 mei
20:15
  • ma 13 mei
    20:15
    Koninklijke Schouwburg, Den_Haag
    Grote Zaal
    Geweest

Tijdens een HOT-avond gebeurt er van alles. Het is zeker de gewaagdste avond die we maken. Iedere HOT-avond heeft het thema dat ook in een van onze voorstellingen aan bod komt, het heeft iets met kunst en op zijn minst één gesprek, het duurt altijd 100 minuten, kost een tientje en is één keer in de drie maanden.

Herken jij ook het gevoel van boosheid? Dat dingen niet meer zo zijn als vroeger? Tijdens Boosheid is HOT zoomen we hier op in. De chef parlementaire redactie & politiek commentator van De Telegraaf Wouter de Winther en opinieleider Marianne Zwagerman, komen ons iets leren over de voortdurende onvrede in Nederland. Gedragsbioloog Patrick van Veen vertelt ons wat boosheid is en wat de functie daarvan is. Cabaretier André Manuel laat ons lachen om onze boosheid. Theatermaker Sadettin Kirmiziyüz en sing en songwriter en acteur Saman Amini refelecteren theatraal en muzikaal op het onderwerp. De avond wordt afgesloten door een gesprek met de bekende Hagenees Leo, van Leo’s koffiehuis in Laak.

Boosheid is HOT is de laatste HOT van theaterseizoen 2018/2019. Na de zomer gaan we natuurlijk weer lekker verder met de HOT avonden. Zet 'm alvast in je agenda; ma 18 nov De Aarde is HOT. 

Eerdere edities zijn hartstikke HOT
In Marokkanen zijn HOT bijvoorbeeld, kookte een Marokkaanse kok op het podium. In Den Haag is HOT zongen bekende Hagenezen als Wim Deetman, Tommie Beugelsdijk, Valika Smeulders en John van Zweeden uit volle borst ‘O, o Den Haag’. En in Optimisme is HOT stonden jongeren op het toneel die moeilijk aan de bak komen Zij vertelden hoe ze opgebloeid zijn door op de Haagse Markt te werken.

HOT is één groot experiment
Want één keer in de drie maanden willen we een avond maken waar alles kan. Willen we experimenteren en nieuwe ideeën uitproberen. Onderzoeken wat we eigenlijk durven. Wat het nou precies betekent om Het Nationale Theater te zijn. Dat doen we van HOT naar her.

Want zeg nou zelf: wat doe je anders op maandagavond?
 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie