Who's afraid of Charlie Stevens?

Romana Vrede
3 jun
-
7 jun
 • ma 3 jun
  20:15 - 21:20
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest
 • di 4 jun
  20:15 - 21:20
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest
 • wo 5 jun
  20:15 - 21:20
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest
 • do 6 jun
  20:15 - 21:20
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest
 • vr 7 jun
  20:15 - 21:20
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest

Romana Vrede, Club Gewalt en Huub Laurens maakten een levend kunstwerk over en met Charlie Stevens, de zwakbegaafde, ernstig autistische zoon van actrice en theatermaker Romana Vrede. Ze vertelt in haar voorstelling over de grillige, beproefde liefde voor haar zoon en voor de plaats die ze voor hem bevecht in onze samenleving. "Who's afraid of Charlie Stevens?"  is te zien in Theater aan het Spui"

HNTonbeperkt - doven- en slechthorenden
Bij de voorstelling op vrijdag 7 juni is een tolk aanwezig voor doven- en slechthorenden en een schrijftolk in het kader van HNT Onbeperkt. Bent u doof of slechthorend? Geef u op via
onbeperkt@hnt.nl.

Romana: “Ik ben een kunstenaar. Wij kunstenaars staan anders in het leven. Kunst gaat over dat gebied in onze verbeelding waar de ruimte volledig vrij is. Zo kijkt Charlie ook naar de wereld, helemaal onbevangen. Toen ik dat begreep, begreep ik Charlie ook veel beter.”

Who’s afraid of Charlie Stevens? is een voorstelling gemaakt uit dans, film en muziektheater. De non-verbale expressie voert de boventoon in deze voorstelling. De voorstelling speelde reeds eerder in 2016 en 2017 voor volle zalen.

Quotes Romana Vrede:
"Charlie kan niet normaal doen. Niet volgens de normen die deze maatschappij stelt, althans. Zijn ‘normaal’ is van een ander soort"
"Maar ondanks dat Charlie niet kan praten, kan hij toch communiceren. Zoals echte vrienden met elkaar praten: met hart en ziel. Alleen spreekt niet iedereen die taal."

Uitverkochte zalen
De voorstelling trok in de zomer van 2016 uitverkochte zalen en komt daarom terug. De actrice, die in 2018 toneelprijs Theo d’Or won voor haar rol in RACE, vindt het belangrijk om haar verhaal te vertellen. “Door Charlie heb ik geleerd mezelf in de ander te verplaatsen. Feitelijk heeft het me een betere actrice gemaakt. Hij heeft me geleerd beter te luisteren. En in te zien dat we allemaal de norm nastreven, maar dat niemand die norm haalt. Charlie laat mij grote vragen stellen. Wanneer ben je mens? Wat is zingeving? Wat is ons doel? Wat is ‘zijn’? Wat verstaan we onder normen en waarden?", besluit Vrede.

Naast de voorstelling werkt Romana ook aan haar eerste boek ‘De nobele autist’ die raakvlakken heeft met ‘Who’s afraid of Charlie Stevens?’

Zie ook: www.projectcharlie.nl en lees hier een interview met Romana over de voorstelling.

Credits

Idee en concept Romana Vrede
Regie Bram Jansen
Choreografie Ryan Djojokarso
Muziek CLUB GEWALT met Robbert Klein, Dook van Dijck, Suzanne Kipping en
Gerty van de Perre

Spel CLUB GEWALT, Romana Vrede, Charlie Stevens

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie