Clybourne Park

Well Made Productions
18 mei
20:15
  • za 18 mei
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Deze met een Pulitzerprijs bekroonde Broadway hit, geschreven door Bruce Norris, voert je mee in een satirisch en pakkend verhaal over raciale spanningen in een stadse wijk. Na het succesvolle A Raisin in the Sun en Beneatha's Place brengt Well Made Productions het derde deel van de Raisin Cycle: Clybourne Park.

Clybourne Park - Het Nationale Theater
Clybourne Park - Het Nationale Theater

Een satirisch en pakkend verhaal over raciale spanningen in een stadse wijk

Onderdeel van:
Moksi Patu

In Clybourne Park wordt voor weinig geld een huis verkocht aan een zwart gezin. De eerste zwarte familie in de witte wijk. Bezorgde buren roeren zich, bevreesd om hun gemeenschap: voor je het weet wordt de buurt onbewoonbaar.

Jaren later kopen Steve en Lindsey een huis in Clybourne Park, voor een fiks bedrag. Zij gooien het huis tegen de vlakte voor nieuwbouw en dit wekt onrust in de buurt. Zij zijn het eerste witte gezin in een zwarte buurt. Bezorgde buren roeren zich, angstig voor verandering: voor je het weet wordt de buurt onbetaalbaar.

Well Made Productions brengt theater, film, fotografie en verhalen van niet-witte auteurs vanuit een bicultureel perspectief en ontving in 2017 de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Credits

regie Teunkie van der Sluijs
tekst Bruce Norris
vertaling Esther Duysker
cast Joy Wielkens, Anke van ‘t Hof, Sergio IJssel, Yorick Zwart, Marcel Osterop, Peter van Heeringen, Margje Wittermans

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie