A seat at the table

Black Sheep can Fly. Co-productie Het Nationale Theater / Likeminds
23 apr
-
25 apr
Data & tickets
 • di 23 apr
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
 • wo 24 apr
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
 • do 25 apr
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1

A seat at the table is een vlijmscherpe theatervoorstelling over het gevoel van liefde en haat voor ons vaderland. Een ontroerend, humoristisch en kritisch portret van hoe racisme zich manifesteert in onze samenleving.

A seat at the table - Het Nationale Theater
A seat at the table - Het Nationale Theater
A seat at the table - Het Nationale Theater

Een ontroerend, humoristisch en kritisch verhaal over hedendaags racisme en uitsluiting

Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. Dat leidt ertoe dat iemand die hier geboren is zich nooit (volledig) kan wortelen.

 

A Seat at the Table is een pijnlijk, actueel, confronterend en ontroerend verhaal gebaseerd op eigen ervaringen met alledaags racisme en uitsluiting. Ervaringen soms zo absurd dat het lachwekkend is.

 

Het begon op Oerol 2017

Voor Oerol 2017 maakte Saman Amini samen met Nima Mohaghegh en de acteurs Werner Kolf, Yannick Jozefzoon, Ward Kerremans en Arie de Mol de voorstelling A Seat at the Table. Onder de vloer, tussen de steunpilaren van strandtent De Branding op Terschelling, werd de voorstelling 20 keer gespeeld voor in totaal 4.000 bezoekers. Pers en publiek waren erg onder de indruk.

 

Voor Saman en zijn collega’s werd al snel duidelijk dat de voorstelling de theaters in moest om zo een groter publiek te bereiken en meer impact te maken. En nu is het zo ver: A Seat at the Table is in een opgefriste gedaante te zien in de theaters, met actuele voorbeelden en twee nieuwe acteurs.

Recensies

"A Seat at the Table geeft de toeschouwer, die veelal wit is, een boel om nog lang over na te denken. De kracht van deze voorstelling zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren."
⭐⭐⭐⭐⭐ NRC

 

"Amini speelt met Werner Kolf, Yannick Jozefzoon en Ward Kerremans losjes, energiek en soepel onthutsende scènes uit eigen leven, bijvoorbeeld over een zwemcoach die denkt dat alle zwarten zinken. Buig je of breek je, als de emmer met druppelsgewijze opmerkingen overloopt?"
⭐⭐⭐⭐ Volkskrant

Credits

concept Nima Mohaghegh, Saman Amini
tekst Saman Amini, Nima Mohagegh i.s.m. Ward Kerremans, Yannick Jozefzoon, Werner Kolf
regie & muziek Saman Amini
spel Saman Amini, Ward Kerremans, Leandro Ceder, Anton de Bies
foto's Casper Koster

 

A Seat At The Table is een productie van Black Sheep can Fly in samenwerking met Alles voor de Kunsten, in co-productie met het Nationale Theater en Likeminds.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie