Shirt uit Fahd!

Fahd Larhzaoui
8 mrt
20:15
  • vr 8 mrt
    20:15 - 21:45
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

Theatermaker en acteur Fahd Larhzaoui brak in 2014 door met zijn solo Schijn, over een man die een dubbelleven leidt. Waar Schijn een coming of age was, is opvolger Shirt uit Fahd! een facing the facts, waarbij Fahd een inkijkje geeft in de gayscene met zijn feesten en geëxperimenteer met drugs.

Shirt uit Fahd! - Het Nationale Theater
Shirt uit Fahd! - Het Nationale Theater
Shirt uit Fahd! - Het Nationale Theater
Shirt uit Fahd! - Het Nationale Theater
Shirt uit Fahd! - Het Nationale Theater
Shirt uit Fahd! - Het Nationale Theater
Shirt uit Fahd! - Het Nationale Theater

Waar liggen grenzen als alles grenzeloos is?

"Je bent herboren, nu kan het feesten beginnen. Niet dus."
(uit: Shirt uit Fahd!)

Het voelt goed op een party te zijn waar niemand een mening heeft over hem. Fahd ervaart daardoor een totaal gevoel van vrijheid. Naast een ontsnapping uit de realiteit hoopt Fahd bovenal iets terug te vinden wat hij was kwijtgeraakt. Namelijk liefde, een eigen identiteit en een nieuwe familie, nadat zijn eigen familie hem na zijn coming out de rug toekeerde.

Anders dan de onbedwingbare 'fear of missing out' in de uitgaansscene doet vermoeden, is Fahd vooral op zoek naar die ene persoon die de pijn, woede schaamte en desillusie kan laten verdwijnen.

Piet Menu: "Door een ontmoeting met de ander leer je jezelf kennen, dat is het motto van Het Zuidelijk Toneel. Shirt Uit Fahd! is zo'n indringende ontmoeting. Omdat in Fahd's Marokkaanse roots en in de periode na Schijn, een universele, moderne en herkenbare worsteling zit met vrijheid en de nood aan roes, rust en rebellie."

Fahd rent. Hij rent door de stad. Op de loop voor wie of wat? Als een moderne Alice in wonderland duikt hij het rabbithole in. Is hij op tijd om te ontsnappen aan de tikkende tijdbom in hemzelf en wie wacht er op hem aan de andere kant? Shirt uit Fahd!, een stuk over tijd en identiteit, over feest vieren en stuk zitten, over je wortels en de konijnen die daaraan vreten.

Recensies

Vijf jaar na het taboedoorbrekende Schijn raakt Fahd Larhzaoui opnieuw een gevoelige snaar door juist dat onderwerp uit de stilte te halen.
Theaterkrant

“Menige film en tv-serie presenteert uit de kast komen als een happily ever after, een sprookje waarin we als liberale samenleving graag willen geloven. Claim je identiteit en wees vrij! Larhzaoui laat in zijn voorstelling zien dat de realiteit weerbarstiger is.”
★★★ NRC

"Een indrukwekkend en bij vlagen onthutsend verhaal, dat je onmogelijk onberoerd kan laten."
★★★ Volkskrant

"Don Duyns schreef een monoloog die voortdurend schakelt in sfeer en locatie. Dat zorgt, mede door de strakke regie van Bram Jansen, voor een spannende dynamiek."
Parool

 

Achtergrondartikelen

"Voor acteur Fahd Larhzaoui is het theater de plek om zijn diepste twijfels met het publiek te delen."
Lees het hele interview op de Volkskrant

"Fahd Larhzaoui betaalde een zware tol voor het succes van zijn solo Schijn, waarin hij vertelde over zijn coming-out. Zijn broers en zussen verbraken het contact met hem, blijkt uit opvolger Shirt uit Fahd!."
Lees het hele interview op NRC

Credits

spel Fahd Larhzaoui
dansers Danny Boom / Kevin Joosten
tekst Don Duyns
regie Bram Jansen
choreografie Virgilmoreno Oehlers
artistiek advies Piet Menu
decor Robin Vogel
geluidsontwerp Jorg Schellekens i.s.m. George Dhauw
techniek Thierry Wilders
fotografie Bowie Verschuuren
publiciteit Anil Jagdewsing / Charissa Wirken
coproductie Alles voor de kunsten / Het Zuidelijk Toneel & Likeminds

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie