Atlantis

Frascati Producties / La Isla Bonita
11 jan
20:15
  • vr 11 jan
    20:15 - 21:20
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

La Isla Bonita duikt met Atlantis in het diepe. Vijf hydrofeministische zeemeerminnen met een forse vin leggen hun onderwaterwereld bloot. Ze komen uit een waterige wereld, een wereld waarin alles met elkaar in verbinding staat. Het waterig denken dat de zeemeerminnen vanuit de onderwaterwereld mee hebben genomen, nodigt de toeschouwer uit na te denken over onze eigen manier van denken, aan land.

Geen draaikolk van doemscenario's, oordelen, principes en verwijten maar een uitnodiging om samen te gaan zwemmen, beter te kijken en opnieuw te herinneren. Een uitnodiging tot nieuwsgierigheid. De zeemeerminnen nemen de toeschouwers mee naar hun wereld Atlantis, een verdronken eiland van afgestorven koraal diep in de zee. Terwijl hun schubben langzaam opdrogen in de theaterzaal, verlangen ze naar de vrije natuur, pure schoonheid en het eeuwige evenwicht tussen de elementen mens en de wereld. Hoe lang duurt het voor ze gaan stinken?

Een uitnodiging om na te denken over onze eigen manier van denken

La Isla Bonita bestaat uit de performers Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé die in 2015 afstudeerden aan de opleiding Theatraal Performen van de Toneelacademie Maastricht. Hun afstudeervoorstelling La Isla Bonita (eindregie Jeroen De Man) werd een instant hit. Bij Frascati Producties maakten zij daarna (in samenwerking met Over het IJ Festival, eindregie Davy Pieters, 2017) La Lucha Libre: een worstelshow die op aanstekelijke manier de clichés aankaartte over mannen, vrouwen en seks.

Het werk van La Isla Bonita is sterk beeldend en associatief, maatschappijkritisch, maar ook verfrissend en grappig.

Recensies

"Atlantis eindigt met een blik in de diepzee: een even magisch als monsterlijk rariteitenkabinet waar mens en vis één zijn, waar alles eindigt en opnieuw begint. Met dat soort knappe beelden en sferen toont La Isla Bonita haar unieke kleur in het Nederlandse theaterlandschap."
★★★ Volkskrant

"Atlantis is een fantasierijke uitnodiging om waterig te denken en te beseffen dat alles met alles verbonden is."
Theaterkrant

Credits

concept & Spel Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma & Lisa Schamlé
eindregie Paul van der Laan
kostuum Lisa Jonkers
lichtontwerp & techniek Sjaak Zegwaard
adviseurs Simon(e) van Saarloos & Peter van Meel
trailer Ruben Labree
foto Casper Koster i.s.m. Lisa Schamlé
rots Fred Höppener

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie