Liefdesverklaring (voor altijd)

Nicole Beutler & Magne van den Berg
4 feb
20:15
  • ma 4 feb
    20:15 - 21:25
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

René van ’t Hof, Cas Enklaar, Marien Jongewaard, Maureen Teeuwen: deze doorgewinterde toneelspelers vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. Na een lange relatie met het publiek maken zij de balans op. Jarenlang keken we naar hen, nu kijken zij terug.

Update 11-01-2019. Let op!

Deze voorstelling zou oorspronkelijk op 12 december 2018 spelen maar is toen wegens omstandigheden geannuleerd. Had u kaarten voor 12 december dan zijn deze geldig voor de nieuwe speeldatum. U wordt hiervoor op de hoogte gebracht.

 

Liefdesverklaring (voor altijd)

Het begon allemaal met het beroemde stuk Publikumsbeschimpfun uit 1966, waarmee toneelschrijver Peter Handke een discussie aanging met zijn publiek en hen bestookte met beledigingen. In 2014 draaiden Magne van den Berg en Nicole Beutler het stuk 180 graden. LIEFDESVERKLARING, een voorstelling met zes jonge spelers in samenwerking met het Vlaamse fABULEUS, was een hartverwarmende ode aan het publiek. De voorstelling werd een groot succes.

 

LIEFDESVERKLARING (voor altijd) met een ervaren cast is het vervolg. Doorleefder, diepgravender en rauwer. Zoals in elke lange relatie is ook de liefde tussen acteur en publiek niet zonder strijd.

Het publiek komt kijken naar acteurs. Maar andersom kijken acteurs ook naar het publiek. En wat zien ze dan?

De acteurs stellen zich voor

 

Over de makers

Na 1: SONGS (2009), PIECE (2011), LIEFDESVERKLARING (2014) en ROLE MODEL (2018) is dit de vijfde intensieve samenwerking tussen Magne van den Berg en Nicole Beutler. Een duo dat beeldend, sterk inhoudelijk en muzikaal theater maakt. Onmisbaar in de samenwerking is ook Beutlers vaste componist Gary Shepherd, die de voorstelling voorziet van een dragende soundtrack.

Recensies

"Het is een genot om dit viertal over het toneel te zien bewegen, ieder op bepaald moment verwijzend naar zijn of haar eigen oeuvre."
★★★★ Volkskrant

Voor wie een eerste-rijtrauma heeft, is Liefdesverklaring (voor altijd) goede therapie. Vier acteurs zetten hun toeschouwers schaamteloos op een voetstuk.
★★★ NRC

"Liefdevolle ode aan kijker en speler"
Theaterkrant

"Marien Jongewaard, René van ’t Hof, Cas Enklaar en Maureen Teeuwen: hun volstrekt eigen speelstijl levert een interessante spanning op ten opzichte van een tekst die als een gezamenlijke monoloog is gecomponeerd."
Groene Amsterdammer

Credits

concept & regie Nicole Beutler & Magne van den Berg
tekst Magne van den Berg
spel René van het Hof, Marien Jongewaard, Cas Enklaar, Maureen Teeuwen

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie