Moeder mag niet dood

Minoux
4 dec
20:15
  • di 4 dec
    20:15 - 21:45
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

Een dancing docu-comedy waarin dochter Minou (48) haar moeder Jopie (88) beloofd heeft te helpen met niet doodgaan. Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie. Een ontroerende en optimistische voorstelling die uitmondt in een levensverlengende dansavond voor iedereen!

Moeder mag niet dood - Het Nationale Theater
Moeder mag niet dood - Het Nationale Theater

Moeder Jopie heeft zich voorgenomen om niet dood te gaan. Dochter Minou heeft beloofd haar daarbij te helpen. Ze is alleen vergeten wanneer. Moeder danst en leert ons de rituelen van haar levensdrift. Begin de dag met lege darmen. Met volle darmen kun je niet denken. Zorg tenminste voor 1 levende plant. En zing iedere dag voor iemand die je bent vergeten. Dochter gaat ondertussen opzoek naar het punt waarop de belofte ooit is gedaan. Wat zijn de consequenties van moeders ongebreidelde levenslust voor de overtuigingen van de dochter?

Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie. Als broodnodig tegengeluid bij het maatschappelijke debat over ouderen dat vaak gericht is op aftakeling, ontbrekende zorg en het georganiseerde levenseinde.

Een ontroerende en optimistische voorstelling voor iedereen met onbeteugelde levensdrift of met gebrek daaraan. De voorstelling heeft de mogelijkheid uit te monden in een levensverlengende dansavond voor iedereen. Inclusief DJ.

Credits

idee, tekst & spel Minou Bosua
met Minou Bosua & Jopie Bosua

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie