Moeder mag niet dood

Minou Bosua
6 nov
20:15
  • wo 6 nov
    20:15 - 21:45
    Reprise
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Een dancing docu-comedy waarin dochter Minou (48) haar moeder Jopie (88) beloofd heeft te helpen met niet doodgaan. Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie. Een ontroerende en optimistische voorstelling die uitmondt in een levensverlengende dansavond voor iedereen!

Moeder Jopie heeft zich voorgenomen om niet dood te gaan. Dochter Minou heeft beloofd haar daarbij te helpen. Ze is alleen vergeten wanneer. Moeder danst en leert ons de rituelen van haar levensdrift. Begin de dag met lege darmen. Met volle darmen kun je niet denken. Zorg tenminste voor 1 levende plant. En zing iedere dag voor iemand die je bent vergeten. Dochter gaat ondertussen opzoek naar het punt waarop de belofte ooit is gedaan. Wat zijn de consequenties van moeders ongebreidelde levenslust voor de overtuigingen van de dochter?

Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie. Als broodnodig tegengeluid bij het maatschappelijke debat over ouderen dat vaak gericht is op aftakeling, ontbrekende zorg en het georganiseerde levenseinde.

Een ontroerende en optimistische voorstelling voor iedereen met onbeteugelde levensdrift of met gebrek daaraan. De voorstelling heeft de mogelijkheid uit te monden in een levensverlengende dansavond voor iedereen. Inclusief DJ.

Recensies

“De Bloeiende Maagden op hun best: schaamteloos en over de top. Bosua en Wender hebben het lef om de boel volledig te laten ontsporen. Ze gaan door waar menig cabaretgezelschap allang was opgehouden. Een erg prettige eigenschap.”
★★★ De Volkskrant


“Het controversiële duo, dat ooit door de vla rolde en op eigenzinnige wijze een gevoelig onderwerp als religie aan de kaak stelde, balanceerde altijd al op het randje van cabaret en toneel [..]"
★★★ De Telegraaf


“De Bloeiende Maagden zijn anarchistische tegenhangers van Plien en Bianca. Geen fijngeslepen, naar roosjes riekende sketches, maar energiek doorbeuken tot het hele decor aan diggelen ligt.”
★★★ Parool


“Ondanks alle dwaasheid schetsen ze een markant beeld van het veelkoppige monster dat liefde heet. Ook nu durven ze zich bloot te geven, letterlijk en figuurlijk, en spelen ze met de beleving van schaamte, maar het is een brutale kwetsbaarheid die past bij de rest. Het tweetal speelt op komische wijze met therapieclichés, verbeterde inzichten en theaterwetten.”
Brabants Dagblad


“De Bloeiende Maagden kennen geen gêne en niks gaat te ver of te diep.”
Theaterkrant

Credits

idee, tekst & spel Minou Bosua
met Minou Bosua & Jopie Bosua

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie