Kill all Kids

Iona & Rineke i.s.m. Orkater
28 nov
20:15
  • wo 28 nov
    20:15 - 21:30
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

Met hun fantasierijke teksten schetsen Iona en Rineke een verontrustend en griezelig toekomstscenario: wat als de mens niet meer in het middelpunt van de wereld staat? Kill All Kids is sciencefiction in zijn puurste vorm. Ze laten zich inspireren door doomsday preppers; fanatiekelingen die noodvoorraden inslaan, bunkers bouwen en zich voorbereiden op het allerergste.

In Kill All Kids nemen Iona en Rineke u mee de toekomst in en onderzoeken de rol die onze soort, de mens, daarin speelt. Zij laten zich inspireren door doomsday preppers; fanatiekelingen die noodvoorraden inslaan, bunkers bouwen en zich voorbereiden op het allerergste. Terwijl juist de mens zelf het grootste gevaar voor ons voortbestaan lijkt te vormen.

Kill All Kids is sciencefiction in zijn puurste vorm: fictie gebaseerd op onderzoek en wetenschap. Iona en Rineke nemen u mee in hun gedachte-experiment. Wat als de mens niet meer in het middelpunt van de wereld staat? Wat als we de mens genetisch manipuleren tot een nieuwe supersoort die we niet meer herkennen? Wat als een klein groepje mensen opnieuw mag beginnen?

Met hun fantasierijke teksten schetsen Iona en Rineke samen met regisseur Alexandra Broeder een verontrustend en griezelig toekomstscenario. Componist Frank Wienk (Binkbeats) creëert beklemmende soundscapes en slagwerkcomposities, omringd door een grote hoeveelheid instrumenten, apparatuur, speelgoed en gebruiksvoorwerpen.

Sciencefiction in zijn puurste vorm

Over iona&rineke

Het gezelschap iona&rineke maakt fictief documentair theater, gebaseerd op uitgebreide research, waarin feit en fictie elkaar aftroeven en de schrijvers zelf op de vloer staan. Bij elk project werken ze samen met andere muzikanten. Ze debuteerden in 2016 bij Orkater/De Nieuwkomers met Rumspringa en werden in 2018 geselecteerd als nieuwe maker door Fonds Podiumkunsten. In een traject van twee jaar ontwikkelen zij zich tot zelfstandig muziektheatergezelschap waarbij Orkater, zoals ook bij deze voorstelling, coproducent is.

Recensies

"De tekst [...] is scherp, geestig, ontregelend en sterk opgebouwd. De regie van Alexandra Broeder vertaalt deze scherpe tekst in een even ontregelende theaterervaring, en de bevreemdende elektronische muzikale contrapties van Frank Wienk – zoals speelgoedobjecten die door een speaker tot trillen worden gebracht – maken de voorstelling tot een futuristisch en intrigerend geheel."
Theaterkrant

Credits

concept, tekst en spel Iona Daniel en Rineke Roosenboom
compositie Frank Wienk
regie Alexandra Broeder
muziek Jonathan Bonny
scènefotograaf Ben van Duin

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie