Gonzo

Abattoir Fermé
22 nov
20:15
  • do 22 nov
    20:15 - 22:15
    Theater aan het Spui, Den_Haag
    Zaal 1
    Geweest

Zelfverklaard sjamaan Amy neemt u mee op een spirituele reis. Terwijl buiten de koortsige werkelijkheid aan hoge snelheid voorbij dendert, hebben Frank, Tom, Charlene en Tanja zich samen met gids Amy veilig teruggetrokken in een bunker, diep onder het aardoppervlak. Ze staan aan het begin van een spannende innerlijke reis. Een zoektocht naar zichzelf en naar elkaar. Naar structuur, houvast en rust in tijden van onzekerheid, chaos en overprikkeling...

De term ‘Gonzo’ verwijst naar een vorm van subjectieve journalistiek waarin verslaggever en onderwerp lijken samen te vallen. De stijl werd gepionierd door enfant terrible Hunter S. Thompson (1937-2005) – excentriekeling, activist, wapengek, schrijver voor o.a. Rolling Stone-magazine én icoon van de counterculture.

 

Thompson’s leven en werk zijn een Gesamtkunstwerk waarin journalistiek, fictie, kunst en drugs naadloos in mekaar overlopen. Zijn bekendste werk is Fear and Loathing in Las Vegas, een stream-of-consciousness-roman waarin Thompson – stevig onder invloed van alles wat God verboden heeft – rondreist door een koortsig en turbulent Amerika van pretparken, raciale spanningen, paranoia en losgeslagen consumentisme.

 

Zo graaft Gonzo naar de even hilarische als ontluisterende geschiedenis van het moderne westen. Een hallucinatie die begint in de fifties bij rock-‘n-roll en via Vietnam en Watergate eindigt in een berghut in 2005, waar Thompson zich een kogel door het hoofd jaagt en zijn as door een kanon de lucht laat inschieten. Met rasspelers Steve Geerts, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Kirsten Pieters en Anneke Sluiters.

 

Over Abattoir Fermé

Abattoir Fermé heeft een fascinatie voor verlangens, angsten en fantasieën en laat zich graag inspireren door mooie, gevaarlijke vrouwen en zonderlinge mannen. Het theatergezelschap staat tot ver buiten België bekend voor zijn visuele beeldtaal, surrealistische inslag en theatrale verbeeldingskracht. Het gezelschap wisselt tekstloze theaterproducties af met muziektheater, tekstcreaties, dansanter werk, monologen, figurentheater of opera. Geregeld kriebelt het ook richting televisie, korte film, tentoonstelling of concert. Het gezelschap schrijft eigen teksten, maar neemt even vaak wereldrepertoire onder handen.

 

BurenT(R)IP

Na Gonzo nog niet genoeg getript? Ga dan de dag erna naar onze buren van het Filmhuis Den Haag. Zij draaien daar namelijk de psychedelische horrorthriller Mandy van visionair regisseur Panos Cosmatos (Beyond the Black Rainbow) met Nicolas Cage. Op vertoon van je Gonzo-kaartje krijg je €1,50 korting op je Mandy-filmkaartje.

Recensies

“Liters ayahuasca, transcenderen, aura’s aaien: het reinigingsritueel uit Gonzo is niet voor sceptici. Het enige wat we zeker weten is dat dit ritueel – uiteraard, het blijft Abattoir Fermé – totaal zal ontsporen... Abattoir steekt de draak met kwakzalvers en sympathiseert tegelijk met de schrijnende verhalen van hen die niet de levens leiden waar ze van dromen.”
De Standaard

“Regisseur Lernous en zijn acteurs leven zich kostelijk uit in deze uitzinnige satire op het therapiewezen... Heerlijk om te zien.”
Theaterkrant

“Een les waarin esoterie en vreemde rituelen welig tieren, maar die bovenal een heerlijke parodie blijkt.” 
★★★★ Het Nieuwsblad

Credits

tekst & regie Stef Lernous
spel Steve Geerts, Kirsten Pieters, Anneke Sluiters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie