De Man is Lam

Het Zuidelijk Toneel / Lucas de Man
di 16
januari
  • di 16 jan
    20:15 - 21:55
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Een zoektocht naar man-zijn vandaag de dag

De man verkeert in een identiteitscrisis! Echte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen, en maken vuur. Maar tegelijk wordt er ook verwacht dat ze mee snikken met Grey’s Anatomy en de gezinstaken evenwichtig oppakken. Het valt niet mee om man te zijn in onze maatschappij vol tegenstrijdige verwachtingen. Lucas de Man neemt je in De man is lam mee in een persoonlijke zoektocht door de wereld van de man.

De cast

Quote

Ik wil hout hakken, hard optrekken met mijn auto en knuffelen en in alles evenveel man zijn.

Lucas De Man (creator en tv-presentator), Ahmet Polat (fotograaf en filmmaker) en Rashif El Kaoui (audiovisueel kunstenaar) luiden uit naam van alle mannen de noodklok en trekken, op zoek naar antwoorden, gezamenlijk op onderzoek uit. Wat betekent het vandaag de dag om man te zijn?

“Een geestige zoektocht naar man-zijn anno nu” de Volkskrant
“De Man vertelt geestig-pijnlijke persoonlijke verhalen in een vrolijke, multimedia voorstelling.” NRC Handelsblad
“De Man Is Lam gaat over vaderschap, kwetsbaarheid, huilen, over een plek vinden in de maatschappij.” Trouw
“Lucas De Man voert het woord, op zijn bekende innemende manier.” Theaterkrant
“Wat voor man of vrouw je ook bent, je past altijd wel bij iemand, en nooit bij iedereen. Wees mens en durf te leven.” Theaterkrant
 

Van de wetenschapper tot de buurman, van pastoor tot imam, van beste vrienden tot volslagen vreemden. Allemaal geven ze hun visie op man-zijn anno nu. Met rode oortjes volgden ze de workshop ‘ontdek de oerman in jezelf’ en leerden bij tijdens de ‘mannenemancipatiecursus’. Het resultaat van deze zoektocht is te zien in De man is lam, een prikkelende rollercoaster door de wereld van de man. Piet Menu: “Na De Man Door Europa zoekt Lucas De Man, het in De Man Is Lam dicht bij zichzelf. Door persoonlijke grenzen open te stellen en andere perspectieven binnen te laten komen, ontstaat als vanzelf een moment van ontdekking en herkenning.” Lucas De Man: “Vergelijk onze generatie mannen met de feministen die net na de eerste emancipatiegolf hun beha verbrandden. En tegelijk wil ik mij niet schamen voor mijn testosteron of agressie. Ik wil hout hakken, hard optrekken met mijn auto en knuffelen en in alles evenveel man zijn.”

Ik wil hout hakken, hard optrekken met mijn auto en knuffelen en in alles evenveel man zijn.
Lucas De Man