Kamerich & Budwilowitz -eyes2

Vadertje & Moedertje (6+)

BonteHond
26 mei
14:00
  • zo 26 mei
    14:00 - 15:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Het meisje is mooi en gehoorzaam, de jongen stoer en actief. En zo is het, zo wordt ons dat verteld, al jaren en jaren en jaren. Waarom doen we de dingen eigenlijk 'zus en zo'? Een eigentijds sprookje en over hoe deze middeleeuwse verzinsels nu nog steeds onze dagelijkse moraal en rolverdeling bepalen.

Sla een willekeurige speelgoedfolder open en de wereld wordt je voorgeschoteld in roze en blauw, poppen en auto’s, meisjes en jongens. De één schijnt te dromen van stofzuigers en baby’s, de ander van vliegtuigen en boormachines. Zij veegt de vloer en poetst het koper, hij verkent als astronaut het universum.

Waarom doen we de dingen “zus en zo” alleen maar omdat het lijkt alsof iedereen het “zus en zo” doet? Laten we alles wat we ooit bedacht hebben over elkaar in een grote trommel stoppen, deze heel hard schudden en dan kijken wat er van overblijft. Alles moet anders. Vadertje & moedertje gaat over sprookjes en hoe deze middeleeuwse verzinsels nu nog steeds onze moraal en onze rolverdeling bepalen.

> Kom een uurtje eerder en maak alvast plezier samen!
We nodigen je uit om alvast vanaf 13:00 uur vadertje en moedertje te komen spelen in de foyer van ons theater. We vullen de ruimte met een berg speelgoed en aan jullie om de rollen te verdelen. Veel speelplezier!
 

Recensies

Leeuwarder Courant ★★★★
" Een uur lang klopt alles. Vier acteurs, in de regie van René Geerlings, weten een wereld op te roepen waarin alles kan."

Theaterkrant

" Alles klopt in deze voorstelling. Het decor, de spelers, het verhaal, de humor." 

" BonteHond zet in deze zeer geestige voorstelling vraagtekens bij burgerlijke vanzelfsprekendheden. "

De Volkskrant ★★★
" Alles gaat op de schop, om te onderstrepen dat we ons moeten losweken van vastgeroeste rolpatronen."

" We kijken naar een lieflijk dorpje met aangeharkt gras, kleurige speelhuisjes en hardplastic hondenhok (...). Braaf en burgerlijk. Maar dat blijft het niet lang tijdens de lekker opruiende jeugdtheatervoorstelling Vadertje & Moedertje van BonteHond."

Credits

Regie René Geerlings
Spel Michiel Blankwaardt, Tessa Jonge Poerink, Manon Nieuweboer, Reinier van Harten
Tekst Sanne Schuhmacher

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie