Remember the dragons (11+)

BERLIN
24 apr
19:30
  • wo 24 apr
    19:30
    Theater aan het Spui, Den_Haag
    Zaal 2
    Geweest

Publiek wordt in een bijzondere wachtruimte met liveverbinding in een zaal ontvangen. Een ruimte die achteraf meer zal hebben betekend dan u zich nu kan inbeelden. In Remember the dragons… word je  ondergedompeld in een bad van verhalen die té absurd lijken om waar te zijn.

Een meisje uit Marokko heeft nooit honger, voelt geen pijn en heeft nauwelijks slaap nodig. Een Deense jongen weet al sinds zijn 4de dat hij liever een meisje wil zijn. Een leeftijdsgenoot uit Zuid-Afrika maakte met zijn grootvader tientallen graancirkels. 's Nachts, in het grootste geheim. Waar of niet waar? En waar komt dat ruimtemannetje nu ineens vandaan?

Een video-installatievoorstelling voor een jong publiek. Een enorme tafel met dertig schermen biedt plaats aan evenveel kijkers die houden van straffe verhalen. De voorstelling is gebaseerd op BERLINs succesverhaal Perhaps all the dragons..., dat ondertussen meer dan 590 opvoeringen op de teller heeft staan.

Remember the dragons laat jongeren en volwassenen de verhalen vanuit verschillende perspectieven bekijken en stuurt hen naar huis met een bijzondere reeks gedeelde herinneringen én een prachtig fonkelende maansteen.

De theatertip van onze programmeur: 
"Vorig jaar zag ik Zvizdal van het Antwerpse Berlin en dat was een fenomenale, ontroerende voorstelling die nieuwsgierig maakte en aan het denken zette. Dit jaar kijk uit naar hun Remember the dragons. Een video-installatievoorstelling voor kinderen en hun ouders. De kinderen bezoeken de installatie, de ouders blijven achter in een wachtruimte. Wat volgt is een dubbele voorstelling over fictie, de waarheid en liegen waar nog lang over nagepraat kan worden met de kinderen."

Er is ook een variant voor volwassenen

Perhaps all the Dragons is een video-installatievoorstellig aan een ronde tafel met dertig schermen aan de ene kant en dertig toeschouwers aan de andere kant. Dertig één-op-één verhalen. De toeschouwer kan er vijf kiezen die hij wil zien. Alle verhalen hebben exact dezelfde lengte en werken op verschillende momenten op elkaar in.

Remember the Dragons wordt mede mogelijk gemaakt in samenwerking met Filmhuis Den Haag

Recensies

"Een wonderbaarlijke ruimtereis tussen waarheid en fantasie."
★★★★★ De Theaterkrant


Credits

Concept Bart Baele and Yves Degryse
Naar Perhaps All The Dragons [2014]
Tekst & creatie en regie Tom Struyf, Yves Degryse, Bart Baele
Scenografie Manu Siebens
Choreografie Axelle Verkempinck

 

In samenwerking met Filmhuis Den Haag

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie