Buik

mugmetdegoudentand
13 nov
20:15
  • di 13 nov
    20:15 - 21:25
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Na het succes van Fifty Fifty en Een flinke linkse vrouw is Buik de derde samenwerking van Marcel Musters en Lies Visschedijk met schrijfster Aaf Brandt Corstius. Een heerlijke comedy, met fijn vileine dialogen en geestige uithalen die met alleen maar viersterrenrecensies vorig seizoen overal uitverkocht was. Daarom wegens veel succes terug in Den Haag in Theater aan het Spui.

Bob neemt zijn zus Marit voor haar veertigste verjaardag mee naar de Texelse duinen. Maar als ze in het vakantiehuisje zijn, blijkt dat hij nog een plan heeft: haar op subtiele wijze vragen of ze draagmoeder wil worden voor hem en zijn vriend.
Een komedie over oude wrok en nieuw leven. Over traag zaad, snelle beslissingen, makkelijke beschuldigingen en moeilijke keuzes. En over de vraag: wat heb je over voor je broer of zus?

Na het succes van Fifty Fifty en Een Flinke Linkse Vrouw is het bejubelde – en vorig jaar volledig uitverkochte - Buik de derde samenwerking van Marcel Musters en Lies Visschedijk met schrijfster Aaf Brandt Corstius. Drie voorstellingen over man-vrouwrelaties: een open relatie van een echtpaar, de ongemakkelijke relatie van twee vreemden en de familieband van een broer en een zus.

Recensies

“Heerlijke comedy, met fijn vileine dialogen en geestige uithalen. Knap hoe Brandt Corstius erin slaagt om actuele en serieuze thema’s aan de orde te stellen, waar je tegelijk (en vooral) heel erg om moet lachen.”
Haarlems Dagblad

“Elk detail zit goed en Musters en Visschedijk spelen soepel en hartverwarmend.”
★★★★ Volkskrant

“Musters en Visschedijk vormen een topduo, dat broer en zus met hun dromen en tegenslagen naar grote hoogten speelt.”
★★★★ Parool

“Zeer komische voorstelling met een bittere nasmaak.”
★★★★ Theaterkrant

Credits

spel en regie Marcel Musters en Lies Visschedijk
tekst Aaf Brandt Corstius

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie