Walvisjong (2+)

Simone de Jong
24 mrt
10:00 - 11:30
 • zo 24 mrt
  10:00 - 10:35
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  uitverkocht
 • zo 24 mrt
  11:30 - 12:05
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  uitverkocht

Walvisjong is een muzikale beeldende voorstelling over de wonderlijke verbintenis tussen een jongen en een walvis. Ze vinden elkaar in bijna het enige dat mensen én walvissen kunnen: zingen...

Geselecteerd voor Het Nederlands Theater Festival Jong 2018 als één van de beste voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen. 

Onderdeel van:
Peuters & kleuters

Er is een meisje. Ze woont aan het strand. Op een dag vindt ze een walvis. Hij is alleen op het strand, net als zij. Het meisje zorgt voor hem neemt hem mee, vermaakt hem. Ze zijn samen. Ze zingen van de zee. Want walvis moet terug...

Deze voorstelling is geïnspireerd op het boek 'De kleine walvis' van Benji Davis, uitgeverij Luitingh-Sijthoff, vertaling Edward van de Vendel.

Walvisjong wordt gemaakt in samenwerking met het Bijlmer Parktheater, 2 Turven Hoog, de Nationale voorleesdagen en Bureau Vanaf2.

 

Recensies

De Theaterkrant 
" WalvisJong vertelt het ontroerende verhaal van een ontluikende maar onhoudbare vriendschap tussen een mens en een walvis."

 

Credits

Regie en concept Simone de Jong
Spel Senna Gourdou
Muziek Senna Gourdou en Marieke van de Ven
Scenografie Elian Smits
Fotografie Moon Saris

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie