Sanne Peper

De wereld & Ko (8+)

Belle van Heerikhuizen
15 mrt
19:30
  • vr 15 mrt
    19:30 - 20:45
    Theater aan het Spui, Den_Haag
    Zaal 2
    Geweest

De wereld & Ko is een fantasievolle, stoere en muzikale zoektocht naar de waarheid van Ko’s moeder. Een verzonnen verhaal over liefde en het kwaad, over dapperheid en over de grote wereld, die soms best ingewikkeld lijkt.


Acteur Minne Kool is acteer talent van 2019 door De Volkskrant 

De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait en er klinkt een daverend applaus wanneer Ko de studio (zijn slaapkamer) binnen loopt.

Een wervelend rollenspel tussen vader en zoon vol grapjes, typetjes en vragen volgt. Ko wil nu eindelijk wel eens weten wat er met mama is gebeurd. Papa durft het niet te vertellen en Ko fantaseert zijn eigen werkelijkheid bij elkaar.

In De wereld & Ko spelen papa en Ko wat er met mama is gebeurd of gebeurd zou kunnen zijn. Een verhaal over liefde, en het kwaad, dapperheid en domme pech. Een pleidooi voor spelen, liegen en verzinnen.


Acteur Minne Koole is uitgeroepen tot het acteertalent 2019 door de Volkskrant.
"Minne Koole kan iets dat niet zo veel acteurs kunnen: zijn binnenwereld tonen met één blik."
Lees hier het gehele artikel 

 

Acteur Minne Kool is acteertalent van 2019 door De Volkskrant. 

Recensies

De Volkskrant ★★★★

De getalenteerde regisseur Belle van Heerikhuizen raakt de kern van een pedagogisch dilemma.

 

Minne Koole speelt weergaloos de jongen Ko, die erachter wil komen wat er met zijn moeder is gebeurd. (…) In Tijn Docter als weerspannige vader heeft hij een fijne tegenspeler. (…) Drummer en gitarist Mats Voshol voorziet de dialoog van spitsvondige hoorspelgeluiden.

Kinderboekenschrijver Gideon Samson schreef een levendige tekst.

Kidsweek ★★★★+0,5

Het rollenspel dat vader en zoon spelen, is heel erg grappig. Met kartonnen dozen en knutsels van huis-tuin-en-keuken-spullen maken ze elke fantasie werkelijkheid. Het is verbazingwekkend wat die twee elke keer weer voor elkaar krijgen.

 

Credits

Regie: Belle van Heerikhuizen
Tekst: Gideon Samson 
Spel: Minne Koole en Tijn Docter 
Muzikant: Mats Voshol

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie